Skip to content
 

Zedenzaak op Bonaire

Door Waarheidsvinder

Vandaag een artikel in De Telegraaf over een zedenzaak op Bonaire. Volgens journalist John van den Heuvel is “bij politie en justitie grote onrust ontstaan over een ernstige verkrachtingszaak, waarbij mogelijk een hoge officier van de marechaussee is betrokken.”
In het artikel worden de initialen van de betrokken man gezet en daarbij een foto van hem.

Volgens het artikel heeft de officier van justitie een groot onderzoek gelast, maar is de betrokken marechaussee, en teamchef, niet aangehouden. Dat alles zou tot grote boosheid op de werkvloer van de Bonairiaanse politie hebben geleid. Agenten zouden vinden dat er met twee maten wordt gemeten en zouden stellen dat de verdachte teamchef zou moeten worden aangehouden.

Wij kennen de bronnen niet die tot dit artikel hebben geleid maar van erg veel nuance is geen sprake. Inderdaad ligt er een aangifte tegen de betrokken persoon. Maar zoals iedere politieman behoort te weten, worden er nergens zoveel valse aangiftes gedaan als juist in zedenzaken. Voorzichtigheid en professionaliteit zijn dus geboden. Kennelijk juist om die redenen zijn er speciaal voor deze zaak zedenrechercheurs uit Nederland ingevlogen. Dus niks geen groot onderzoek, gewoon objectief onderzoek zoals het hoort. Dat onderzoek loopt.

Het is verstandiger eerst de uitslag van dat onderzoek af te wachten alvorens iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

Update 18-10-2012

Verkrachtingszaak Bonaire geseponeerd
Kralendijk – De zaak tegen een hoge officier van de marechausee op Bonaire, die werd beschuldigd van verkrachting, is geseponeerd. Het Openbaar Ministerie vindt dat er niet genoeg bewijs is tegen eerste luitenant Ad A. (46).

De vrouw deed vorige maand aangifte tegen de officier. A. heeft zelf aangifte gedaan tegen de vrouw wegens laster, smaad en het doen van een valse aangifte. Ook hiervoor is niet genoeg bewijs en ook deze zaak is derhalve geseponeerd, meldt de Antilliaanse nieuwswebsite Vers Geperst.

De luitenant en de vrouw zouden elkaar kennen. De man is nooit aangehouden.

2 Comments

 1. hoost says:

  Er is pas sprake van een valse aangifte als dat uit het onderzoek blijkt. Het was misschien verstandig de betrokken ambtenaar tijdelijk uit de publiciteit en naar Nederland te halen. Ook al blijkt straks van een valse aangifte. Is dat niet het geval, dan zit hij gelijk op de goede plaatst voor de vervolging.

 2. juzo says:

  Het is geheel juist wat hierboven wordt geschreven.

  Uit informatie weet iedere “ingewijde” sinds jaar en dag wel, dat op de “bovenwindse eilanden”,
  op de Caribben, de zaken op rechtskundig- en rechtsplegings-gebied een beetje anders liggen, dan in het goed en stevig gestructureerde Nederland.

  Niet voor niets gingen lange tijd Officieren van Justitie -in- opleiding (Raio’s) enige tijd voor werk en stage naar de Caribben, enerzijds omdat ze makkelijk daardoor door de raio-tijd heenkwamen, anderzijds omdat de ervaring daar zeer wel meespreekt in hun latere bevordering.

  Men moet op de eilenaden een ietwat andere, dubbelzijdige, meerkleurige mentaliteit en inschattingsvermogen hebben, om he rechtsplegend en toebedelend werk ook opsporing, voorgeleiding en berechting te kunnen doen.

  Niettemin is wat er gebeurt, buitengewoon, uitzonderlijk interessant en het is van groot belang de contacten die men daar ter plaatse heeft, ook vanuit Nederland, om meer redenen heel goed te onderhouden en te gebruiken.

  Jules Zollner.

  -.-

Leave a Reply