Skip to content
 

Familie Grealis dient klacht in tegen politie

Door Waarheidsvinder

De familie van een in Breda verdwenen Ier, James Patrick Grealis, eist heropening van de verdwijningszaak en wil juridische stappen tegen de Nederlandse politie nemen. Die heeft volgens de familie nagelaten behoorlijk onderzoek te doen naar de verdwijning van Grealis, meldde zaterdag The Irish Independent.
De 24-jarige timmerman Grealis verliet 23 oktober 2008 in Breda het pension waar hij verbleef om werk te zoeken. Er is nooit meer iets van hem vernomen. Volgens de familie is herhaaldelijk geprobeerd de Nederlandse autoriteiten tot een deugdelijk onderzoek te bewegen, maar vergeefs.

In april nog leek de familie naar eigen zeggen erin te slagen de politie in Nederland tot onderzoek aan te zetten. Waarschijnlijk was dat dankzij druk van de Ierse regering. Maar dat onderzoek werd al in juli vruchteloos afgesloten. De familie stelt daarvan pas in oktober op de hoogte te zijn gebracht. „Ze hebben nog steeds niet gesproken met de man met wie James Patrick woonde toen hij verdween. Ze zijn zijn e-mails, telefoongesprekken en bankdata niet nagegaan”, klaagde Helen Grealis, een zus van de vermiste timmerman, in de Ierse krant.

Wij denken dat de familie van Grealis volledig gelijk heeft. In eerste instantie heeft de politie na de verdwijning van James Patrick in Breda helemaal niets gedaan. Nadat de Telegraaf uitgebreid aandacht aan deze zaak had besteed zegde men toe alsnog een onderzoek te gaan instellen. Dat onderzoek leidde tot niets. Dat was geen wonder want dat onderzoek was broddelwerk, iedere amateur zou het beter hebben gedaan. Men heeft hier en daar wat vragen gesteld en vervolgens is men weer net zo snel gestopt als men was begonnen. Het is dus logisch dat de familie Grealis boos is. We vrezen echter dat ze ook deze keer met een kluitje in het riet zullen worden gestuurd.

Leave a Reply