Skip to content
 

Waarom handelt het OM zo?

Door Waarheidsvinder

Onderstaande hartenkreet ontvingen we van Ina Post. Ze is teleurgesteld over de reactie van het OM op de Brandpunt uitzending van afgelopen zondag. Opnieuw probeerde men zich met allerlei kletspraatje vrij te pleiten, in plaats van dat men serieus kennis nam van de feiten. Ina Post heeft daar moeite mee. Zolang de werkelijke dader niet bekend is blijft er een smet aan haar hangen.

Het verhaal van Ina Post

Tot op heden heb ik op alles wat ik las of over mij gezegd niet gereageerd. Niet op goede berichten en ook niet op de slechte.

Maar bijna iedere dag kijk ik op deze site van Dick en Harrie. Dank je wel voor de fijne reacties die kwamen als er weer iets geschreven werd over mij en mijn zaak.

Ik ben altijd blijven vechten in de hoop en het besef dat er geen mens is die in een wereld wil leven dat je onschuldig veroordeeld kan worden. Dat wat mij was overkomen niemand mag overkomen. Altijd gedacht dat het O.M. dat ook graag zou willen en daar om net als ik voor de waarheid gaat.

Toen ik na 24 jaar eindelijk was vrijgesproken hoopte ik dat ze het hadden begrepen. Dat het O.M. een instantie zou zijn die eerlijk en open zou zijn en voor de waarheid zou gaan. Ik was dan ook weer diep teleurgesteld hoe ze gereageerd hebben op de uitzending van Brandpunt van afgelopen zondag waarin eindelijk aandacht was voor de zaak Veira.

Maar in plaats dat ze zeggen “ we gaan voor eens en voor altijd de zaak oplossen want hij ligt bijna in hapklare brokken op tafel” vervallen ze weer in hun oude gedrag.

Kort geleden vertelde iemand mij het volgende:

Haar zoontje van 10 werd ieder dag door een klasgenoot zijn boterhammen af gepakt. Het heeft even geduurd voor deze jongen dit tegen zijn ouder vertelde. De ouder gingen naar de docent en deze sprak de ouders er op aan dat hun zoon de boterhammen van een ander afpakte.

De ouders antwoorden dat zij vonden dat die jongen de boterhamen wel kon missen en vonden niet dat zij hun zoon boterhammen mee hoefde te geven. In mijn ogen een vreemd antwoord en zo zal bijna iedereen er over denken.

Als ik dit verhaal aan het O.M zal voor leggen zullen de meeste medewerkers daar zeggen die ouder moeten hun zoon boterhammen meegeven en geen boterhamen van een ander laten pakken en dat ook nog normaal vinden. Dat is een stuk opvoeding lijkt mij.

Vreemd dat het O.M. als instantie anders mag handelen en denken. Ook zij zijn opvoeders en hebben een voorbeeld functie naar de maatschappij. Waarom handelen ze daar dan niet naar?

 

10 Comments

 1. redactie says:

  We zullen waar mogelijk de zaak in Leidschendam nieuw leven inblazen. redactie van http://www.leidschendamsdagblad.nl

 2. Gabriëlle says:

  Het onafhankelijke, onpartijdige Fonds, waar dhr. Knoops vanavond in Brandpunt voor pleitte, zou jaarlijks een stevig bedrag van Justitie moeten ontvangen.
  Zoals “de vervuiler betaalt”. Totdat er geen onterechte veroordelingen meer plaats vinden.

 3. shiman says:

  Wat wil U dan zelf gaan onderzoeken meneer van Hoove ? Ik denk dat er binnen justitie genoeg capabele mensen aanwezig zijn om deze zaak te kunnen oplossen en tot een goed einde te brengen. Of gaan we weer iemand met een natte vinger aanwijzen , die dan later voor advocaat moet gaan studeren.

 4. P.S.M. Welbergen says:

  Ongelijk bekennen. Wat is dat toch moeilijk, zeker voor de zogenaamde instanties. Liever de tong afbijten, dan dat. Triest!

 5. Ria says:

  Ik kan maar niet begrijpen dat mensen, die selectief zijn gekozen voor een ambt bij een zeer belangrijk rechtsinstituut als het Openbaar Ministerie, niet inzien dat zij persoonlijk iemand die door onrecht kapot was, door recht kan herstellen, zij (de OM beambte) dat herstel 10 stappen terug zet om nog eens zout in de wonde te strooien. Eigenlijk is dit misdadig.

 6. Harry Mik says:

  Langzaam maar zeker wordt Nederland een moderne DDR, waarin
  rechters, Officieren van Justitie en de politie het voor het zeggen krijgen.
  En worden er fouten gemaakt in een strafzaak, dat is dan jammer maar een onderzoeksleider wil scoren dus draait en wendt hij of zij het zo dat het onderzoek “waterdicht” gemaakt wordt en er mogelijk een onschuldige achter de deur gaat.

 7. rvanhoove says:

  Wordt het niet tijd om de zaak zelf te gaan onderzoeken?

 8. Insider says:

  Heb het al eerder gezegd…. de (nieuwe) Paus wordt nog eerder moslim dan dat O.M. of politie hun excuses maakt. Wat en waarvoor dat zo is…. ik weet het niet. Wel weet ik dat 99,5% van de politiemensen/rechercheurs integere en eerlijke mensen zijn maar ja…. 0,5% van deze politiemensen zijn er toch nog bijna 300 en daar is Ina Post er een paar van tegen gekomen. Kan er lang en kort over zijn, ben zelf 18 jaar rechercheur geweest en heb vele van dit soort zaken gedraaid..ik kan er met m’n pet niet bij dat je willens en wetens een onschuldig iemand de cel in wilt hebben. Hoewel . pp een ander niveau maak ik persoonlijk al een tijdje de streken van politieleidingen mee, liegen, bedriegen, vervalsen, het hele scala komt ook bij mij voorbij.. ik kijk nergens meer van op

Leave a Reply