Skip to content
 

Nieuwe ontwikkelingen in de moordzaak Maja van Vloten

Door Waarheidsvinder

Gisteren schreven we over nieuwe ontwikkelingen in de zaak van de moord Op Reggie Koenders uit Eindhoven, waarvoor de destijds 16 jarige Danny van den Hoogen is veroordeeld.

Vandaag kunnen we u een nieuwe ontwikkeling melden in de zaak van de moord op Maja van Vloten in Groningen. Voor die zaak is de toen 47 jarige Karel van Orden naar onze mening onterecht veroordeeld. Hij heeft zichzelf weliswaar in 2005 bij de politie gemeld, maar zijn bekentenis klopte absoluut niet met de feiten zoals wij die kennen. Onze bedenkingen hebben wij destijds bij het team gemeld, al voordat Karel werd veroordeeld, maar de korpsleiding van de politie Groningen besloot toen de boodschapper de mond te snoeren in plaats van de zaak in heroverweging te nemen.

Advocaat Geert-Jan Knoops heeft enkele maanden geleden een verzoek tot nieuw onderzoek in deze zaak ingediend bij de Hoge Raad. De zaak ligt inmiddels bij de Advies Commissie Afgedane Strafzaken. Van professor Fijnaut, de voorzitter van de commissie, heeft advocaat Knoops recent bericht gekregen dat de commissie voornemens is de Landelijk Officier Forensische Research te verzoeken een aantal nieuwe DNA-onderzoeken te doen waaronder, indien mogelijk, DNA-onderzoek naar de geografische herkomst van de donor van de gevonden sporen.

Kortom ook in deze zaak is er beweging in de goede richting.

Leave a Reply