Skip to content
 

Verloren kinderen

Door Waarheidsvinder

Te veel kinderen op de BES-eilanden groeien op in onveilige en ongezonde omstandigheden. Dat meldt Unicef op basis van interviews met meer dan honderd kinderen en ruim driehonderd deskundigen. Unicef verrichtte sinds 2010 onderzoek op de voormalige Antillen en Aruba.

Op 23 mei 2013 heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk het rapport ‘Koninkrijkskinderen’ van Unicef ontvangen. Dit gebeurde tijdens een symposium in Leiden. Het rapport beoordeelt de situatie van kinderen op de voormalige Nederlandse Antillen.

Uit de media krijg je de indruk dat hier iets nieuws is ontdekt, maar dat is zeker niet zo. Mocht u meer wil weten over de omstandigheden waarop veel kinderen op de Antillen opgroeien dan kunt via deze link een boek van John Baselmans downloaden. Hij woont al sinds 1982 op Curacao. Lezing van dit boek zal misschien uw ogen openen en u duidelijk maken waarom ook in Nederland zoveel Antilliaanse jongeren ontsporen.

 

Leave a Reply