Skip to content
 

Onderzoek naar moord op Bart van der Laar heropend

Door Waarheidsvinder

Langzaam begint er schot te komen in het onderzoek naar de veroordeling van Martien van Hunnik voor de moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. Een zaak waar we al vaker over schreven omdat uit onderzoek ons is gebleken dat Marten Hunnik onterecht is veroordeeld. Het is een van de zaken waarbij de verdachte onder grote druk van de politie een valse bekentenis heeft afgelegd.

Opvallend was al dat een door advocaat Geert-Jan Knoops ingediend herzieningsverzoek werd ondersteund door justitie. Een van de redenen daarvoor was dat bleek dat er bij justitie al jaren een rapport lag waarin ook werd getwijfeld aan de schuld van Martien Hunnik.

Nu is bekend geworden dat er recherche-team is geformeerd dat in opdracht van de Hoge Raad alle feiten nog eens op een rijtje gaat zetten. We hopen voor Martien dat dit onderzoek niet al te lang gaat duren en dat er eindelijk, na meer dan 32 jaar, gerechtigheid voor hem zal komen.

 

Leave a Reply