Skip to content
 

Nieuw succes voor Richard Eikelenboom

Door Waarheidsvinder

Op 28 september 2000 werden in Georgetown in de staat Indiana de vrouw en twee kinderen van politieman David Camm in de garage van hun woning doodgeschoten aangetroffen.

Drie dagen na de moord werd hijzelf als verdachte aangehouden en uiteindelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, hoewel hij iedere betrokkenheid bij de moorden ontkende. Zelfs het feit dat elf mensen verklaarden dat David Camm ten tijde van de moorden elders aan bij een wedstrijd aanwezig was, hielp hem niet.

Een belangrijk onderdeel van het bewijs werd geleverd door een zelfbenoemde bloedspattenexpert. Iemand die geen opleiding had gevolgd en nog nooit een dergelijk onderzoek had gedaan. Een “expert” waarvan later onder meer bleek dat hij olievlekken voor bloedvlekken had aangezien.

Jarenlang werd de veroordeling van David Camm tevergeefs aangevochten. Maar uiteindelijk is er nu gerechtigheid. Dankzij nieuw onderzoek, door de Nederlandse forensisch deskundigen Richard en Selma Eikelenboom, is gisteren in het Amerikaanse Indiana David Camm vrijgesproken en is hij onmiddellijk vrijgelaten.

In dezelfde zaak was ook een serieverkrachter, genaamd Charles Boney, veroordeeld omdat hij Camm het moordwapen zou hebben geleverd. Camm heeft echter altijd volgehouden Boney niet te kennen. Boney zelf had verklaard dat hij nooit bij de slachtoffers in de buurt was geweest, laat staan Camms vrouw en kinderen te hebben aangeraakt.

Maar uit het nieuwe onderzoek is gebleken dat niet David Camm, maar Boney destijds de drievoudige moord pleegde. Richard Eikelenboom vond Boney’s dna op de kleding van alle slachtoffers. Bovendien werd duidelijk dat bloed van een van de kinderen op de kleding van David Camm was terechtgekomen toen de ex-agent wanhopig probeerde zijn dodelijk gewonde kind te reanimeren.

Wederom een groot succes in Amerika voor Richard Eikelenboom, de man die bij het NFI werd weggejaagd omdat hij kritiek had op de kwaliteit van het NFI-onderzoek. Dit is nog steeds een reden waarom men in Nederland nauwelijks gebruik maakt van zijn diensten en waarom hij naar Amerika is verhuisd. Kennelijk vindt men hier het imago van het NFI belangrijker dan de kwaliteiten van het forensisch onderzoek.

 

 

 

2 Comments

 1. P.S.M. Welbergen says:

  Ingewijde, onderschat U niet een klein beetje het vermogen tot blunderen, der Nederlandse rechters.
  Dat is bepaald niet gering, om van de corruptie maar te zwijgen.
  Maar ja, dat is Nederland, een hekel aan talent en een groot vermogen, om blunders onder het vloerkleed te vegen. Zoiets heet het Poldermodel.
  Peter (R. de Vries) komt er maar in!

 2. Insider says:

  En nu begint van de week ook nog een reality serie over het NFI. Alles uit de kast voor imagoverbetering misschien om zo de nu toch wel onrustbarende hoeveelheid missers te camoufleren.
  Weer mooi werk van Eikelenboom maar qua berechting kan je toch maar beter in Nederland voor de rechter staan, daar wordt zoals bekend ook regelmatig grof door geblunderd maar die hoeveelheid is te verwaarlozen met de USA waar men ook nog eens overgeleverd is aan een jury met vaak ‘heel simpele zielen’zonder enige wetskennis of het vermogen logisch te denken.

Leave a Reply