Skip to content
 

Spelonkzaak opnieuw voor de rechter

Door Waarheidsvinder

Donderdag 14 november 2013 dient de zaak Spelonk opnieuw voor het Gemeenschappelijk Hof van de Antillen op Bonaire. Een nieuwe rechtszaak was nodig nadat het Hof eerder op 1 juli 2013 de veroordeling van Andy Melaan en Nozai Thomas had vernietigd. Beide mannen waren in 2005 veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op de gebroeders Wendell en Lisandro Martis op 16 juli 2005.

Andy Melaan heeft zijn betrokkenheid bij de moorden altijd ontkend maar Nozai Thomas heeft destijds onder grote druk van de politie een bekentenis afgelegd, een bekentenis die overigens niet klopte met de bekende feiten. De bekentenis werd al snel weer door Nozai ingetrokken maar niemand bij politie en justitie wilde hem geloven. Dat was des te opvallender omdat er in deze zaak eerder ook een uitgebreide bekentenis was afgelegd door een Macho Wanga, een man die als was eerste in deze zaak was aangehouden. Zijn bekentenis klopte wel met de feiten maar toch geloofde politie en justitie hem wel toen hij zijn eerdere bekentenis weer introk. Naar de reden daarvoor kunnen we alleen maar raden.

In deza zaak hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan en wij konden tot geen andere conclusie komen dan dat er hier sprake is van een gerechtelijke dwaling.

Beide mannen worden opnieuw bijgestaan door de Curacaose advocate Pascale Dingemanse en advocaat Geert-Jan Knoops uit Amsterdam. Hopelijk komt er nu voor eens en altijd een einde aan deze zaak zodat de familie van de vermoorde broers eindelijk eens aan de verwerking kan beginnen.

Wij zijn overtuigd van de onschuld van de beide mannen, nu het Hof nog.

 

Leave a Reply