Skip to content
 

Makkelijk scoren?

Door Waarheidsvinder

Als je geen idee hebt waar je mee bezig bent, dan loop je het risico dat je onzin begint uit te kramen. Dat probleem bestaat kennelijk ook bij de politie in Spijkenisse.

Gisteren kwam de politie in het programma Tros Vermist ineens met nieuwe informatie over de in 2001 verdwenen Adrie Knops. Volgens de politiewoordvoerder zou Adrie mogelijk zijn verdwenen terwijl hij illegaal paling aan het vangen was. Dat zou dan moeten zijn gebeurd in de omgeving van de plaats waar zijn auto na zijn verdwijning werd aangetroffen. De aanleiding voor deze theorie was het feit dat de laarzen van Adrie na zijn verdwijning uit zijn auto zouden zijn verdwenen. Kennelijk heeft men dat na bijna 13 jaar ineens ontdekt.

Los van het feit dat de familie zegt dat Adrie toen hij verdween al zeker 10 jaar niet meer illegaal viste en bovendien dat dit vissen altijd achter zijn woning had gedaan, zijn er meer feiten die aangeven welke onzin de woordvoerder van de politie uitkraamde:

 1. Adrie was een proefrit aan het maken met de auto van zijn vrouw. Hij was daarbij gekleed in een overall en had geen visspullen bij zich
 2. Zijn auto is teruggevonden op een parkeerplaats bij de wijk Zalmplaat in Hoogvliet. Er is met honden uitgebreid in de omgeving gezocht maar er zijn geen sporen van Adrie gevonden.
 3. Door getuigen is gezien dat de auto in de dagen na de verdwijning van Adrie is verplaatst en dat er twee donker gekleurde mannen bij de auto stonden
 4. Na de verdwijning van Adrie is zijn auto nog elders gezien terwijl er een vreemde man achter het stuur zat. Met die verklaring is nooit iets gedaan.

Maar zelfs als er iets met Adrie zou zijn gebeurd tijdens het vissen, en een ongeluk kunnen we uitsluiten want dan was hij inmiddels na 12 jaar wel gevonden, dan heeft een ander daar de hand in gehad en is er sprake van een misdrijf. Indirect geeft de politie dus toe dat Adrie het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dan wordt het zeker hoog tijd dat men een moordonderzoek gaat starten in plaats van onzin uit te kramen. Want zelfs al zouden de laarzen van Adrie uit zijn auto zijn verdwenen, wie zegt dan dat Adrie dat zelf heeft gedaan?

De klap op de vuurpijl was de toezegging van de politiewoordvoerder dat de officier van justitie had bepaald dat getuigen die zich zelf zouden belasten door te verklaren over het stropen van paling samen met Adrie Knops, niet bang hoefde te zijn voor strafvervolging omdat het terugvinden van Adrie belangrijker was. Kennelijk hebben ze bij de politie Rotterdam nooit van verjaringstermijnen gehoord, want de feiten waarop de woordvoerder doelde zijn inmiddels al lang verjaard. Wederom een bewijs dat de waarheid ondergeschikt is aan het imago.

Is het toevallig dat de politie gisteren met dit verhaal naar buiten kwam? Wij denken van niet. Gisteren was de dag dat Marijke Harkema uit Schiedam, de moeder van de onder zeer verdachte omstandigheden overleden Leon Groeneweg, haar hongerstaking begon als protest tegen het slechte onderzoek van de politie. Spijkenisse en Schiedam maken deel uit van dezelfde politie-eenheid. Mogelijk heeft de politie de negatieve publiciteit over de hongerstaking naar de achtergrond willen verdringen met de zogenaamde nieuwe informatie in de zaak van Adrie Knops. Als ons vermoeden juist is, dan gaat het om een goedkope truc over de ruggen van de nabestaanden van Adrie Knops en Leon Groeneweg en dat mag je de politie verwijten.

Maar onze verwijten gaan ook naar de redactie van het programma Tros Vermist. Kennelijk om het programma te vullen, neemt men kritiekloos de onzin van de politiewoordvoerder over. Makkelijk scoren is dat.

2 Comments

 1. admin says:

  Het was geen gerucht; Patrick S. heeft zelf ergens verteld dat hij Knops heeft vermoord en begraven in een houten kist.

 2. wim says:

  Ja, we leven in een wereld van spindokters en windowdressing.
  Tros vermist, opsporing verzocht en zesde zintuig plaats delict zijn allemaal programma’s die de publieke opinie en helaas ook het oordeel van de rechter beïnvloeden; een dergelijk geval hebben jullie eens laten zien (Diana Winkel). Naarmate er meer zendtijd is voor nabestaanden – die info van de politie hebben gekregen – is er meer gelegenheid voor foutieve conclusies.

  Er waren geruchten, dat de seriemoordenaar van Spijkenisse er meer van zou weten.

Leave a Reply