Skip to content
 

Reconstructie busramp Sierre

Door Waarheidsvinder

We schreven al eerder over de busramp in een tunnel bij het Zwitserse Sierre op 13 maart 2012. Een busramp waarbij 22 schoolkinderen, 4 begeleiders en 2 chauffeurs omkwamen.

Na bestudering van het dossier was onze analyse dat er weinig of geen steun is voor het scenario dat hier sprake was van een ongeval, maar veel meer steun voor het scenario dat er sprake was van zelfmoord van één van de twee chauffeurs. Een zelfmoord die tot de dood van 27 andere mensen heeft geleid en tot een groot aantal gewonden. De Zwitserse autoriteiten hebben dat zelfmoordscenario echter nooit goed onderzocht en zijn ook niet van plan dat wel te gaan doen.

Een aantal ouders van overleden kinderen nemen daar echter geen genoegen mee. Zij willen een deugdelijk antwoord op de vraag of de chauffeur inderdaad opzettelijk tegen de tunnelmuur is gereden. Komende woensdag zal daarom een 3D- reconstructie van het busongeluk worden uitgevoerd.

Het onderzoek zal plaatsvinden door Independent Forensic Services uit Hulshorst dat daarbij gebruik zal maken van de vooraanstaande Canadese expert Eugene Liscio van AI2-3D, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D forensische analyses van onder andere schietincidenten en moorden.

Onbegrijpelijk is ook dat de Zwitserse autoriteiten niet willen meewerken aan het onderzoek. Ook daar is het imago van politie en justitie kennelijk belangrijker dan de waarheid.De resultaten van het onderzoek zullen desondanks aan de Zwitserse autoriteiten worden overhandigd.

3 Comments

 1. juzo says:

  Zo gaat onderstaande link beter (voor het aanvragen van steun en inlichtingen aan de betreffende advocaat):

  https://tinyurl.com/nr3gbt5

 2. juzo says:

  Televisie-journaal om 13:00 uur op heden maandag 30 juni 2014 van de Frans-Belgische televisie RTBF La Une:

  http://juzonieuws.nl/files/DVBT/la une_06_30_2014_13_01_01.mpg

  Wordt vanavond herhaald om 19:30 u op La Une en 20:30 u op La Deux (Wallonie).

 3. juzo says:

  Het is heel goed, dat hier aandacht voor wordt gevraagd.

  Door steeds opnieuw aan de bel te trekken, aan de jasjes van de publicitietsmedia-diensthoofden te blijven trekken, onophoudelijk en onvermoeibaar en honderdduizend voudige herhaling op deze onfrisse zaak wijzen is de enige methode, om in dit soort zaken ooit enige, de minste verbetering en oplossing te krijgen.

  Organisaties en kopstukken die ermee belast zijn zijn laks, laf,lui, ongeinteresseerd, ondeskundig en gewetenloos. Het is de áfkant van de maatschappij.

  Ook al zitten ze nog zo hoog te paard.
  Verachtelijke lieden die geen enkel respect verdienen en die hun werk niet doen.

  Dan moet je over volmaakt eindeloos geduld en taaiheid beschikken, blijven proberen in alle mogelijke denkbare richtingen, aandacht vragen, op de foutieve gang van zaken wijzen, inlichtingen als tegenprestatie ervoor aanbieden waar de media- en publiciteitshoofden wat mee kunnen doen en goede sier mee kunnen maken aan de onderhandelingstafel,

  wil je je doel bereiken.
  Anders gaat het niet.

  Dergelijke technieken in de mediale berichtgeving beheersen maar heel weinig mensen, de echte idealisten. Strijders voor de goede zaak.

  Toch zijn er voorbeelden van.
  De dikste, zwaarste, logste eik, in de berm van de provinciale weg, wordt nu eenmaal altijd, omgelegd door het kleinste torretje.

  Je moet door de wol geverfd zijn, gewend zijn je hele leven te werken vanuit de underdog.

  Kwaadwilligheid wordt altijd gestraft.
  Ook al duurt het soms onnoemelijk lang, zijn alle betrokkenen allang dood en is het effect ogenschijnlijk niet meer meetbaar.

  Het is een kwestie van niet opgeven.
  De echte, de sterksten, die respect verdienen,

  doen dat dan ook niet.

  Zij kunnen ten langen laatsten zeggen: ik heb gewonnen. Gevochten voor de goede zaak.

  Al het andere volk blijft als zwakkelingen achter.

  Dat is het doel van je leven, en daarvoor ben je in het leven gezet.

  Er is geen andere weg, geen keuze en ook geen andere boodschap.

  Veel succes.

  Jules Zollner.

Leave a Reply