Skip to content
 

Het kantoor

Het Kantoor

Auteur

C.J. Tempelman

In het kort

Deze sleutelroman is grotendeels gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Misstanden binnen een Drentse overheidsorganisatie monden uit in persoonlijke drama’s en leiden tot de grootste naoorlogse bestuurscrisis in Nederland.

Beschrijving

De jonge Russin Elena woont sinds haar huwelijk in het dorpje Veenwel. Na enkele jaren vindt ze een baan bij een overheidskantoor in de nabijgelegen stad Terzand. In plaats van de verwachte rustige werksfeer valt ze midden in een gedeeltelijk ondergrondse machtsstrijd tussen enkele managers en een aantal medewerkers. Ze raakt er al snel bij betrokken.
Ze ontdekt hoe moeilijk het is om de scheidslijn te trekken tussen goed en kwaad, tussen waarheid en leugen, tussen integriteit en loyaliteit. Critici van het management worden één voor één weggewerkt en Elena komt steeds meer alleen te staan. In de verwarrende en steeds verder escalerende werksituatie probeert ze overeind te blijven, hetgeen nog wordt bemoeilijkt door de alarmerende berichten uit haar vaderland over de daar heersende machtsstrijd tussen communisten en hervormers.
Uiteindelijk speelt de moedige Elena, samen met een plaatselijke journalist, een sleutelrol in de dramatische ontknoping van dit grotendeels waar gebeurde verhaal. Een ontknoping die in werkelijkheid heeft geleid tot de grootste naoorlogse bestuurscrisis in Nederland.
Voor meer info:   http://dick.janknegt.nl/hetkantoor

Leave a Reply