Skip to content
 

Pluim voor het Openbaar Ministerie

Door Waarheidsvinder

Vaak hebben wij ook op deze site kritiek op de starre houding van het Openbaar Ministerie, maar vandaag is dat anders. Vanmorgen begon bij het Gerechtshof de behandeling van de zogenaamde Showbizzmoord, de moord op platenproducer Bart van der Laar. Hij werd op 10 november 1981 in zijn woning in Hilversum neergeschoten en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis in Hilversum. Aanvankelijk bleef de moord onopgelost, maar in januari 1983 hield de politie de toen 23 jarige verpleger Martien Hunnik. Hij bekende onder grote druk van de politie de moord te hebben gepleegd. Hoewel zijn bekentenissen niet klopte met de feiten en hij niet over daderkennis beschikte werd hij toch veroordeeld. We schreven eerder uitgebreid op deze site over de zaak omdat wij er van overtuigd zijn dat hier sprake is van een gerechtelijke dwaling.

Kennelijk was de Hoge Raad het met ons eens, want op 26 mei 2015 vernietigde men het vonnis in deze zaak en kreeg het Gerechtshof in Den Haag opdracht de zaak opnieuw beoordelen.

De behandeling van de zaak begon vanmorgen. Direct aan het begin van de zitting was er al een enorme verrassing, het Openbaar Ministerie kondigde aan dat men vrijspraak zou vragen voor Martien Hunnik omdat zijn bekentenis onvoldoende betrouwbaar was voor een veroordeling. Men wilde hem niet langer in spanning laten zitten, vandaar deze mededeling vooraf.

Natuurlijk is de zaak daarmee nog niet beslecht, het is de rechter die moet beslissen. Maar we vinden het wel van klasse getuigen dat het OM deze keer de belangen van de onterecht veroordeelde Martien Hunnik zwaar laat wegen.

One Comment

  1. wim says:

    Hoopgevend.

Leave a Reply