Skip to content
 

Mark Rutte luistert naar ouders

Door Waarheidsvinder

De brief van enkele ouders van overleden kinderen aan premier Rutte lijkt resultaat te krijgen, zo blijkt uit een artikel in De Telegraaf. Rutte heeft de ouders laten weten dat hij zo snel mogelijk een verzoek aan de Zwitserse autoriteiten zal richten om het onderzoek naar de oorzaak van de busramp in Sierre heropend te krijgen.

Dat lijkt ons de enige juiste beslissing. Zoals wij al uitgebreid hebben beschreven zijn er teveel aanwijzingen dat er geen sprake was van een noodlottig ongeval, maar dat de chauffeur van de bus zelfmoord heeft gepleegd door zonder te remmen met een snelheid van 100 km per uur tegen een muur van de tunnel te rijden. Om die muur frontaal te kunnen raken moest hij eerst een stuk over een trottoir rijden.

We weten dat de chauffeur psychische problemen had en al langere tijd het antidepressivum Paroxetine slikte. Dat hij voor zijn zelfmoord een bus vol met kinderen gebruikte heeft vermoedelijk te maken met het feit dat hij onder druk van zijn partner met zijn werk als buschauffeur moest stoppen, dat terwijl hij juist bij zijn werkgever om meer rijtijd had gevraagd.

Een van de zaken die men aan de Zwitserse autoriteiten zal vragen is DNA-onderzoek van het bloed van de chauffeur, waarvan de Zwitsers monsters in hun bezit hebben. Uit dat onderzoek zou kunnen blijken dat de chauffeur genetisch meer gevoelig zou zijn voor het gebruik van anti-depressiva.

Het is te hopen dat Rutte voet bij stuk houdt zodat eindelijk alle feiten op tafel komen. De ouders van alle kinderen en de nabestaanden van de overleden begeleiders en tweede chauffeur hebben daar recht op.

Leave a Reply