Skip to content
 

Doorbraak in Posbankmoord?

Door Waarheidsvinder

Volgens Peter R. de Vries is er dertien jaar na de moord op Alex Wiegmink uit Drempt een oplossing nabij. Volgens hem zou het cold case team van de politie Oost-Nederland met een nieuw technisch bewijs voor een doorbraak kunnen zorgen.

Een van de conclusies van het team zou zijn dat de moordenaars waarschijnlijk uit het Brabantse Erp of de omgeving daarvan komen. Dat laatste lijkt misschien voor buitenstaanders een opzienbarende ontdekking, maar voor ons is die dat niet. Wij hebben in het verleden uitgebreid onderzoek gedaan naar de moord op Alex Wiegmink en naar aanleiding daarvan schreven wij al op 22 januari 2011 op deze site:

De plaats waar de uitgebrande auto van Alex Wiegmink is gevonden, doet vermoeden dat degene die daar de auto heeft achtergelaten ter plaatse goed bekend is. Mogelijk dus dat de dader of daders een relatie hebben met het plaatsje Erp of de naast omgeving daarvan.”

Maar ook journaliste Jolande van der Graaf schreef uitgebreid over deze zaak. Op 22 januari 2011 schreef ze al in De Telegraaf:  ” De kans dat de daders in de twee auto’s met gsm-telefoons contact met elkaar onderhielden, is groot. De moordenaars moesten in allerijl Wiegminks lichaam wegwerken en met elkaar overleggen. „Als de politie de zendmastgegevens heeft opgevraagd, zijn zulke gesprekken tussen twee mobieltjes mogelijk nog terug te vinden”, aldus oud-rechercheurs Dick Gosewehr en Willem Schouwenburg van het Telegraaf Cold Case Team. “

Toen wezen we dus al op de mogelijke onderlinge GSM- contacten tussen de daders, want duidelijk was dat men met twee verschillende auto’s was vertrokken en dat men enkele uren heeft rondgereden voordat men de auto van Alex in de omgeving van Erp in brand stak. In die tijd zal men toch zeker onderling contact hebben gehad via de telefoon. Kennelijk heeft de politie nu pas de moeite genomen de telecomgegevens van die dag serieus te onderzoeken. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Het lijkt er in ieder geval op dat we er destijds niet ver naast zaten. Hopen dat het deze keer lukt de goede verdachten aan te houden.

Noot 2-11-2016

Helaas bevatte de uitzending van Opsporing Gezocht over deze zaak geen nieuwe elementen. De bekende kreet ” nieuwe technieken” werd weer eens gebruikt maar ook deze keer was het de vlag die de lading moest dekken. Voor de insiders was duidelijk dat men eindelijk had ontdekt dat men destijds de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Mogelijk heeft ons onderzoek voor de Telegraaf in 2011 hen op het idee gebracht. Maar dat zal men nooit toegeven.

Noot 2-11-2006

Een van de verdachten heeft zich zelf gemeld, de tweede is daarna aangehouden. Beide verdachten kwamen inderdaad uit de omgeving van Erp, de plaats waar de auto van Wiegmink uitgebrand terug is gevonden. Onze analyse van destijds klopte dus.

2 Comments

  1. admin says:

    Dank u. Ja, Peter R. gaat met de eer strijken maar wij waren degenen die goed zaten.

  2. Arjan (Rotterdam) says:

    Mannen, goed gewerkt! Zaak dus al veel opgelost kunnen worden. Maar ja, prio was toen laag, zeer laag. Schande.

Leave a Reply