Skip to content
 

Ere wie ere toekomt

Door Waarheidsvinder

Gisterenavond was er op TV Gelderland een gesprek over de ontwikkelingen ten aanzien van de moord op Alex Wiegmink. Deelnemers aan dat gesprek waren Peter Wiegmink, broer van Alex, misdaadverslaggever Peter R. de Vries en Tom Schouten, een verslaggever van Omroep Gelderland. Aanleiding voor het gesprek was de aanhouding van twee mannen uit de omgeving van Erp, de plaats waar destijds het lichaam van Alex Wiegmink is gevonden.

Ik heb met stijgende verbazing naar het gesprek gekeken en geluisterd. Als je niet beter wist dan moest je wel denken dat de moord op Alex Wiegmink was opgelost dankzij Peter R. de Vries. Wij weten toevallig beter want wij hebben eind 2010 het dossier van deze zaak bestudeerd.

Dankzij informatie van Peter R. is er destijds ( 2008) een Arnhemse autokraker voor de moord aangehouden. Deze man, Bernard K. heeft bijna 3 maanden vastgezeten maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten tot groot ongenoegen van politie, justitie en Peter R. Uit het dossier bleek ons dat men werkelijk alles heeft gedaan om Bernard K. voor de moord veroordeeld te krijgen. Van waarheidsvinding was absoluut geen sprake.

Tijdens het gesprek gisterenavond kreeg Peter R, de vraag of er destijds geen sprake was geweest van tunnelvisie bij politie en justitie. Volgens Peter was daar absoluut geen sprake van geweest. Het was volgens hem gezien de plaats van het misdrijf en de omstandigheden waaronder het misdrijf had plaatsgevonden logisch dat men de dader in Arnhem had gezocht.Een kenmerk van tunnelvisie is dat politie en justitie denken te weten hoe het zit en daarom in een bepaalde richting onderzoek doen. Dat is in deze zaak dus ook gebeurd. Kennelijk weet Peter R. niet wat het begrip tunnelvisie behelst.

Vervolgens kwam ter sprake hoe het Cold Case Team van de politie in Brabant terecht was gekomen. Peter R. gaf daarop een uitgebreide nietszeggende toelichting. Wij denken dat het antwoord op deze vraag heel simpel is; men heeft de artikelen van Telegraafverslaggeefster Jolande van der Graaf gelezen die zij in januari en februari 2011 heeft geschreven. Daarin stond al dat de daders vermoedelijk rond Erp moesten worden gezocht. Toen wilden politie en justitie niet luisteren. Ten onrechte zoals nu is gebleken.

Dat zou men best mogen toegeven in plaats van allerlei kletsverhalen te bedenken en net te doen alsof Peter R. de Vries de zaak heeft helpen oplossen. Ere wie ere toekomt.

One Comment

 1. Tja daar is zij weer .. het kan verkeren he .. als u zich iets meer in het nieuwe dossier van Hagemann had verdiept dan had u tot dezelfde conclusie gekomen als bij Bernard K.

  Kijk eens naar deze uitzending ..

  http://www.eenvandaag.nl/justitie/69559/deskundigen_louis_hagemann_zonder_bewijs_veroordeeld_

  De wereld is rond .. zeggen ze

  Mvrgr

  Jacqueline Hagemann

Leave a Reply