Skip to content
 

Broer van Alex Wiegmink boos op politie

Door Waarheidsvinder

Het kan soms even duren, maar vaak komt uiteindelijk toch de waarheid naar buiten. Vandaag een artikel in De Telegraaf over Peter Wiegmink, de broer van de op de Posbank vermoorde Alex Wiegmink. De moord op zijn broer lijkt sinds deze week opgelost te zijn door de aanhouding van twee mannen uit de omgeving van het Brabantse Erp. Voor velen een zeer verrassende uitkomst, voor ons niet.

Nadat wij in 2010 onderzoek hadden gedaan naar de moord op zijn broer is Peter Wiegmink verteld dat volgens ons de moordenaars van zijn broer in Erp of omgeving moesten worden gezocht. Dat is ook door journaliste Jolande van der Graaf in De Telegraaf geschreven. De politie wilde destijds niets met deze informatie doen en liet de zaak rusten. Mogelijk had dat iets te maken met de nauwe banden die men onderhield met misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Wij vonden het verbijsterend afgelopen week te zien en te horen dat zowel de politiewoordvoerder als Peter R. de Vries beweerden dat het Cold Case Team van de politie Oost-Nederland zelf had ontdekt dat de daders waarschijnlijk uit de omgeving van Erp kwamen. Opvallend vonden wij ook dat Peter Wiegmink zich stil hield en niets zei over onze conclusies in 2010. Het leek er op dat hij zich door de politie had laten inpakken. Nu lijkt het er op dat hij begint te beseffen dat hij slechts werd gebruikt ter eer en glorie van de politie. In de krant van vandaag zegt hij dat hij boos en teleurgesteld is in de politie.

Deze week werd er via het programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan in de zaak van de moord op zijn broer. Hij wist van de oproep af maar de politie had hem verder niets willen vertellen. Nu zet hij daar zijn vraagtekens daarbij. In de krant van vandaag lezen we:

Maar ik vraag mij af waarom de politie die getuigenoproep niet eerder deed. Dat had bijvoorbeeld gekund toen oud-rechercheurs in 2011 in De Telegraaf tot de slotsom kwamen dat de daders uit de omgeving van Erp moesten komen.”

Diezelfde vraag stellen wij ons ook steeds. Waarom heeft de familie van Alex Wiegmink meer dan 5 jaar moeten wachten op die oproep. Waarom is dat begin 2011 al niet gebeurd na de publicaties in De Telegraaf. Kennelijk wogen de belangen van de politie en Peter R. zwaarder dan de belangen van de nabestaanden.

Peter Wiegmink wil nu niets meer met de politie te maken hebben. Dat is het regelrechte gevolg van de manier waarop hij wordt behandeld. Peter R. de Vries, die niets met de oplossing te maken heeft, krijgt wel alle informatie. Maar de familie mag niets weten.

Het wordt tijd dat er volledige openheid van zaken wordt gegeven en dat de politie toegeeft dat men in 2010/2011 de informatie van journaliste Jolande van der Graaf ten onrechte niet serieus heeft genomen.

One Comment

  1. wim says:

    Het is schaamteloos, zoals Peter R. nu goede sier meent te kunnen maken, terwijl men hard op weg was naar een gerechtelijke dwaling waarbij de autokraker zou zijn veroordeeld. De zus had hem beschuldigd. Iets dergelijks zien we ook bij Hagemann (wraakzuchtige ex verklaart negatief over hem voor tipgeld. Sexuele banden met de Vries zijn niet bewezen)

    Over sier maken gesproken: de politie meent met Peter R goede sier te maken. Het AVRO Tros- programma ‘opsporing verzocht’ is – ook in uw ogen – een propagandaprogramma. De VVD bestiert als jarenlang het ministerie voor politie en justitie. Misschien kan dat na de verkiezingen anders.

Leave a Reply