Skip to content
 

Opnemen van telefoon is nieuwe techniek?

Door Waarheidsvinder

Op 2 november vond er in Arnhem een persconferentie plaats waarbij misdaadjournalist Peter R. de Vries en politiechef Aart Garssen vol trots meedeelden dat de moord op Alex Wiegmink uit 2003 was opgelost dankzij noest recherchewerk en nieuwe technieken.

Aangezien wij in het verleden ook onderzoek naar deze moord hebben gedaan waren wij natuurlijk zeer benieuwd welke nieuwe technieken men allemaal wel gebruikt zou hebben.
Vandaag geeft De Gelderlander het antwoord op deze vraag. De nieuwe techniek bestond er uit dat men de telefoon heeft opgenomen toen het NFI belde met de mededeling dat er een zogenaamde ” match” was gevonden in de Posbankmoord, de moord op Alex Wiegmink. Dat wil zeggen dat bij het invoeren van nieuwe DNA-profielen één van die profielen overeen bleek te komen met het profiel dat destijds was gevonden op een honkbalpet die naast de uitgebrande auto van Alex Wiegmink in het Brabantse Erp.

Natuurlijk is de DNA-databank er niet voor niets en is het fantastisch als een ” match” wordt gevonden met een spoor uit een oude zaak. Maar om vervolgens in de media te doen alsof je als recherche een wereldprestatie hebt geleverd lijkt ons toch wat overdreven. Enige bescheidenheid was wel op zijn plaats geweest. Dat geldt zeker ook voor Peter R. de Vries die er bijna voor had gezorgd dat er voor deze moord mensen waren veroordeeld die niets net deze zaak te maken hadden.

Een persconferentie van de politie zou toch een serieuze aangelegenheid moeten zijn en geen goed nieuws show van een misdaadjournalist.

2 Comments

  1. Pot says:

    Bedoeling was opbouwen beter image…..nee, dus! Geen openheid van zaken….Imago, politie en Titanic…..Weer ijdeltuiterij en profileren…..bah!!!

  2. Insider says:

    Idd, is niet echt hogeschool speurwerk. DNA profielen van een p.d. worden, als men het goed doet standaard bij het NFI ingebracht en gecontroleerd op een match in de databank. Is er geen match worden de profielen door het NFI regelmatig opnieuw door de databank heen gehaald omdat de mogelijkheid bestaat dat er door nieuw ingebrachte profielen nu wel een match komt. Kwestie van afwachten en als je dat geduld niet hebt zelf na een tijdje daartoe een verzoek indienen.

Leave a Reply