Skip to content
 

De verdwijning van Erik van den Bogaart

Door Waarheidsvinder

Op 15 juni 2016 verdween plotseling de 55 jarige Erik van den Bogaart, een man die regelmatig klusjes deed in de Rotterdamse haven. Zijn familie stond voor een raadsel. Van zelfmoord of van een vrijwillige verdwijning kon volgens hen geen sprake zijn. Maar uiteraard dacht de politie daar anders over, er was volgens hen geen bewijs voor een misdrijf. Er kwam geen serieus onderzoek naar zijn verdwijning. Zelfs toen enkele maanden later zijn auto onbeheerd in Rotterdam werd teruggevonden, was dat nog geen reden om een onderzoek te starten. Die komt wel weer terug, was kennelijk de gedachte bij de politie.

Maar Erik kwam niet terug en op 11 november 2016 werd duidelijk waarom. Zijn in plastic verpakte lichaam werd gevonden in het Schelde-Rijnkanaal. Hij bleek te zijn vermoord.

Nu moest zelfs de politie toegeven dat er wel degelijk sprake was van een misdrijf en na bijna 5 maanden wordt er eindelijk een onderzoek gestart. Een Team Grootschalige Opsporing met twintig politiemensen werkt nu aan de moord volgens politiewoordvoerder Alwin Don. Alsof het aantal mensen iets zegt over de kwaliteit van het onderzoek.

Volgens Alwin Don is dit allemaal goed verklaarbaar. Volgens hem waren er destijds geen vermoedens van een misdrijf en daarom stond de verdwijning van Erik van den Bogaart te boek als een reguliere vermissing. Dat vertelde hij tegen Telegraafverslaggever Mick van Wely. Als je Alwin Don mag geloven, is het dus normaal dat mensen plotseling verdwijnen. Alwin Don kan derhalve worden bijgeschreven op de lange lijst met kakelende politiewoordvoerders die als enige taak hebben het beschermen van het imago van de politie. Kennis van zaken hoef je daarvoor kennelijk niet te hebben.

Na de blunders in de vermissingszaken van Milly Boele uit Dordrecht en Jennefer van Oostende uit Rotterdam zouden de regels met betrekking tot de aanpak van vermissingen zijn veranderd. Er zouden nu specialisten zijn die in staat zijn snel verdachte vermissingen te herkennen.

Kennelijk zijn die specialisten in Rotterdam weer verdwenen, want anders valt niet te verklaren dat de verdwijning van Erik van den Bogaart niet direct als een misdrijf is onderzocht.

Wanneer verandert er nu eindelijk echt iets in Nederland aan de aanpak van vermissingen? Aan schone, maar loze, beloften heeft niemand iets.

One Comment

  1. Pot says:

    In de USA, 2, 3 man op zo’n zaak……na…..24 uur……

Leave a Reply