Skip to content
 

Nieuwe informatie over Herman Ploegstra

Door Waarheidsvinder

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft zich op de zaak van de verdwijning van Herman Ploegstra gestort. Kennelijk kent hij de zaak zelf niet en gaat hij volledig af op de informatie die hij van de politie heeft gekregen. En die informatie is niet betrouwbaar. Om die reden vullen wij dit aan met een gedeelte van onze informatie over deze zaak. De rest kunnen wij hier niet publiceren.

Wij houden ons al jaren samen met journaliste Jolande van der Graaf bezig met de verdwijning van Herman Ploegstra en aan de hand van de bekende gegevens is er maar één scenario aannemelijk: Herman is ‘s avonds na zijn bezoek aan de sportschool in Breskens net buiten de bebouwde kom op de Duivelhoekseweg klemgereden, daarna met geweld uit zijn auto gesleurd en vervolgens meegenomen. Wat er daarna met hem is gebeurd laat zich makkelijk raden.

Door een getuige is rond het tijdstip van de verdwijning een zwarte Audi Avant gezien die met zeer hoge snelheid wegreed via het dorpje Nummer Eén richting Hoofdplaat. Het was een auto met een Nederlandse nummerplaat. Hoeveel auto’s van dat type rijden er in Zeeuws Vlaanderen rond?

In de auto van Herman is na zijn verdwijning een handgeschreven briefje gevonden waarop de woorden Sport, Industrie en Waterschap stonden. Daarnaast stonden de woorden” handschoenen, spuitbus en moes + . Het briefje, dat niet door Herman is geschreven, lijkt een soort herinneringsbriefje te zijn.

De eerste drie woorden lijken betrekking te hebben op de sportschool die door Herman werd bezocht en op het industrieterrein lag. Waterschap duidt vermoedelijk op de plaats waar hij is klemgereden en zijn auto is gevonden.

Kennelijk moesten er door de schrijver van het briefje handschoenen en een spuitbus worden meegenomen. Mogelijk is dat de bus met traangas die na de verdwijning van Herman op de vloer van zijn auto werd gevonden.

Het woord moes + was lange tijd een vraagteken. Inmiddels zijn er serieuze aanwijzingen dat Moes een achternaam is en dat die Moes kennelijk nog iemand mee zou brengen.

Herman was kraanmachinist en in zijn kraan bewaarde hij spullen die betrekking hadden op zijn buitenechtelijke relatie en een tweede telefoon die hij alleen gebruikte voor de contacten met zijn vriendin. De daders moeten hebben geweten waar de kraan van Herman stond ( in Terneuzen) en dat die spullen daarin lagen. Bovendien moeten ze toegang tot de kraan hebben gehad, want na de verdwijning van Herman bleek dat alle zaken die betrekking hadden op zijn buitenechtelijke relatie, waaronder de telefoon, uit de kraan verdwenen waren zonder dat het slot van de kraan was verbroken. Dat duidt op het gebruik van een sleutel en er waren maar weinig mensen die over een dergelijk sleutel konden beschikken.

Resumé: Vermoedelijk is er sprake van drie daders die gebruik hebben gemaakt van een zwarte Audi Avant, die de beschikking hadden over een sleutel van de kraan van Herman en wisten dat daarin spullen lagen die betrekking hadden op zijn buitenechtelijke relatie.

De politie Zeeland heeft deze informatie van ons gekregen, maar daar nooit serieus iets mee gedaan. Kennelijk is men bang dat dan zal blijken hoezeer men in deze zaak te kort is geschoten.

2 Comments

  1. admin says:

    Er stond moes en dat is een bekende naam in Zeeuws-Vlaanderen.

  2. Arjan says:

    Moes is toch ook een bijnaam, straattaal voor Moustafa, maar dan zou de spelling Mous eigenlijk moeten zijn….of het is Nederlandse Moes voor Mous? Of schreef de schrijver het maar fonetisch op?

Leave a Reply