Skip to content
 

Een verkeerd idee

Door Waarheidsvinder

Plofkraken op pinautomaten zijn een steeds groter probleem. Nadat men voorheen van gas gebruik maakte om de automaten op te blazen, maakt men tegenwoordig steeds meer gebruik van zware explosieven. De gevolgen van dit soort kraken zijn daardoor ernstiger. Het is een wonder dat er nog geen zwaar gewonden en/of doden zijn gevallen.

De daders van dit soort plofkraken zijn meestal zware criminelen die gemaskerd en gewapend met automatische wapens in gestolen zeer snelle auto’s opereren. Als ze al een keer door de politie op heterdaad worden betrapt, schroomt men niet om op de agenten te schieten en/of de politieauto’s van de weg te rammen. Het aanhouden en voor de rechter brengen van de daders is mede daardoor een groot probleem.

De Rabobank is het zat en neemt maatregelen. Men gaat ‘s nachts onbewapende beveiligers neerzetten bij pinautomaten in kleine dorpen en bij appartementencomplexen. Deze mensen moeten doen waartoe bewapende politieagenten niet in staat zijn, het voorkomen van plofkraken. Degene die dit heeft bedacht moet eens bij de dokter langs, want daar is iets mis mee.

Denken ze bij de Rabobank nu echt dat zware criminelen met automatische wapens zich laten tegenhouden door een onbewapende burger in een uniform? De kans is volgens ons groot dat we binnenkort na een plofkraak niet alleen een opgeblazen pand aantreffen maar ook een dode of zwaar gewonde bewaker. Niet doen dus.

 

2 Comments

  1. Alex Van der Velden says:

    Nederland, het land van ideeen maar zonder deugdelijke uitvoeringen ….

  2. Divers says:

    Niets aan toe te voegen, behalve mijn ervaring op straat.

    Ooit moest ik noodgedwongen ‘s nachts iemand aanhouden die oa dwars door een massief houten deur van een cafe had geschoten en toevallig onze richting opkwam. Gelukkig had hij het wapen niet in de hand, maar vlakbij hem lag het wapen wel in zijn kofferbak. Ik schrok me rot: een M-16 met geluidsdemper er op. Tegenover zo’n joekel had ik kunnen staan met een Walther P5…. alleen die gedachte al…

Leave a Reply