Skip to content
 

Het overlijden van Cyprian Broekhuis

Door Waarheidsvinder

Op 7 september 2016 moet de autistische en schizofrene 23 jarige Cyprian Broekhuis onder dwang worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Drie GGZ medewerkers krijgen daarbij ondersteuning van vier politiemensen. Aanvankelijk verloopt alles rustig maar dat verandert van het ene op het andere moment. Plotseling klinken er 6 schoten in de woning aan de Wagenaarstraat in Amsterdam en Cyprian raakt zwaargewond. De volgende dag overlijdt hij in het ziekenhuis.

De twee politiemensen die hebben geschoten worden niet als verdachte aangemerkt, ze worden pas na twee dagen door de Rijksrecherche verhoord en de zaak wordt geseponeerd. Is dat wel terecht?

Het onderzoeksprogramma Zembla heeft de zaak onderzocht. Een van uw redacteurs is bij dat onderzoek betrokken geweest.

Op vrijdag 26 mei 2017 was de reportage van Zembla te zien op NPO 2.

Noot 11 april 2018

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft besloten dat de betrokken politiemensen niet hoeven te worden vervolgd voor het doodschieten van Cyprian. Volgens het Hof was er sprake van noodweer. Wij hebben het dossier destijds uitgebreid bestudeerd en wij vinden de beslissing van het Hof onbegrijpelijk. Daar willen we het verder maar bij laten.

4 Comments

 1. admin says:

  Daar heeft u helemaal gelijk in. Ik schaam mij als oud-politieman nog steeds voor het optreden van de betrokken politiemensen. Maar ik schaam mij nog meer voor het ontstellend slechte onderzoek van de Rijksrecherche en de Technische Recherche. Ik vrees dat men daar het woord waarheidsvinding niet eens kan spellen.

 2. Robert Broekhuis says:

  Beste Dick,
  Het antwoord is simpel:

  GEEN MES,GEEN NOODWEER.

  hartelijke groet
  Robert

 3. admin says:

  Allemaal goede vragen. Helaas heeft het Hof klakkeloos de lezing van de politiemensen overgenomen. De verklaringen van de hulpverleners zijn terzijde gelegd. Leven de waarheidsvinding in Nederland.

 4. AP says:

  Wat?!:
  De politieagenten waren tijdig op de hoogte van de medische situatie van de verdachte.
  De politieagenten treden (fysiek) toch te nadrukkelijk letterlijk en figuurlijk op de voorgrond.
  De politieagenten behandelen Cyprian toch als een normale verdachte.
  Handelde een van de schutters onder invloed van depressiva (?!!).
  De rijksrecherche vindt bij de eerste doorzoeking geen mes (?!!).
  Ensceneerden de politieagenten of rijksrecherche de plaats delict (?!!) door “het” mes en een zaklantaarn keurig onder de bank te plaatsen??!!!
  Wanneer is dat gebeurd?? Zeer waarschijnlijk waren de medische hulpverleners al vertrokken…..
  Hoe, wat, wie, waar, wanneer, waarmee, waarom….?????????

Leave a Reply