Skip to content
 

Laakbaar politieoptreden

Door Waarheidsvinder

Op de site van AT5 kwamen wij wederom een staaltje van onprofessioneel politieoptreden tegen.

Steeds vaker worden er nepaanrijdingen in scene gezet om verzekeringsmaatschappijen op te lichten. Daarbij worden onschuldige mensen valselijk beschuldigd een aanrijding te hebben veroorzaakt en onder druk van de “slachtoffers” moeten ze vervolgens samen met hen een schadeformulier invullen waarna de “slachtoffers” verzonnen schades gaan claimen bij de verzekeringsmaatschappij van de “daders”. Een schoolvoorbeeld van valsheid in geschrifte en oplichting, waartegen helaas nauwelijks door de politie wordt opgetreden. Het kan echter nog erger.

In Amsterdam rijden twee dames in een auto op de Haarlemmer Houttuinen als zij plotseling geschreeuw naast hun auto horen. Als de bestuurster van de auto stopt en uitstapt ziet zij twee mannen met een scooter naast haar auto staan. Ze ziet daarna dat de mannen de scooter op de grond gooien en claimen dat zij door haar zijn aangereden. Een schoolvoorbeeld van een poging de verzekering op de lichten. Maar ondanks het feit dat de beide jongens zich zeer intimiderend opstellen en haar willen dwingen een schadeformulier in te vullen, weigert de vrouw dat. Ook het dwingen van de beide jongens is trouwens strafbaar.

De vrouw stapt snel weer in haar auto en belt de politie. Er komen daarop twee agenten ter plaatse. Aangezien hier sprake is van ontdekking op heterdaad zou je verwachten dat de agenten de beide mannen aanhouden ter zake de door ons beschreven strafbare feiten. Het tegendeel is echter waar. De beide agenten dwingen min of meer de vrouw om, samen met de beide mannen, een schadeformulier in te vullen waarmee de beide mannen kunnen proberen ten onrechte geld te claimen van de verzekeringsmaatschappij van de vrouw.

Je kunt je afvragen of de politiemensen zich daardoor niet ook schuldig maken aan een strafbaar feit. Zij dwingen immers de vrouw tot het meewerken aan een poging tot oplichting van haar verzekeringsmaatschappij. In ieder geval deugt hun optreden van geen kanten.

We mogen toch hopen dat de korpsleiding van Amsterdam de betrokken politiemensen ter verantwoording zal roepen, maar of dat ook gebeurt? Er zal wel weer een verhaal over werkdruk en prioriteiten komen, maar daar heeft dit politieoptreden niets mee te maken. Hier gaat het om een gebrek aan kennis van zaken, onwil en mogelijk strafbaar handelen. Dit soort politiemensen kunnen we missen als kiespijn.

Leave a Reply