Skip to content
 

Ongeschikt

Door Waarheidsvinder

Soms lees je iets in de media waarvan je niet kunt geloven dat het echt is gebeurd. Gisteren was dit weer eens het geval toen wij een artikel in het AD lazen.

Opa en oma zijn met hun 2 jarige kleinzoon boodschappen aan het doen in Uden. Terwijl oma in een winkel is, wachten opa en kleinzoon in de auto op haar. Opeens moet de kleine jongen nodig plassen. Hij is sinds een paar maanden zindelijk en heeft daarom geen luier meer om. Omdat opa niet wil dat hij in zijn broek plast, laat hij het kind buiten een plasje tegen een muur doen. Je moet toch wat.

Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks. Er staat ineens een politieman bij opa die hem meedeelt dat hij een bekeuring krijgt wegens “wildplassen” van de kleine jongen. Opa kan zijn oren niet geloven, denkt aanvankelijk dat het een geintje is. Maar de politieman meent het echt, opa krijgt een bekeuring van 140 euro. Gaandeweg het gesprek wordt opa steeds bozer en dat laat hij in wat weinig vleiende opmerkingen in de richting van de politieman merken. Niet goed te praten, maar wel begrijpelijk lijkt ons. Het ziet er op een gegeven moment zelfs naar uit dat opa zal worden aangehouden. Gelukkig komt dan oma ter plaatse en die weet de gemoederen te bedaren. Opa hoeft niet mee naar het politiebureau, maar de boete voor wildplassen gaat wel door.

Opa en oma zijn woedend en stappen naar de media. En dan verandert de situatie al snel, want iemand met meer hersenen dan de betrokken politieman, ontdekt dat je opa geen bekeuring kunt geven voor het “wildplassen” van zijn 2 jarige kleinzoon. De bekeuring moet dus worden ingetrokken, maar dat heeft volgens de politiewoordvoerder niets te maken met de media-aandacht.

Maar daarmee is de zaak wat ons betreft nog niet opgelost. Hoe komt een weldenkend mens er toe een bekeuring uit te schrijven voor het “wildplassen” van een 2 jarige? De politiewoordvoerder zegt dat de leiding gaat bekijken of de agent in kwestie wel voor de beste afhandeling van het incident heeft gekozen. ,,Ik ga daarover zo met mijn collega’s en deze familie in gesprek en hoop snel met iedereen om tafel te zitten”, stelt Eric Heuvelmans, chef van het politieteam Maas en Leygraaf. ,,Het is erg vervelend dat dit is gebeurd en ik begrijp de emoties bij de direct betrokkenen.”

Wat ons betreft kan het gesprek met de betrokken politieman heel kort zijn. Hij heeft laten zien dat hij ongeschikt is voor de politie en daarom is er volgens ons maar één oplossing voor hem; hij moet op zoek naar ander werk. Maar tot die conclusie zal de politieleiding waarschijnlijk niet komen.

 

5 Comments

 1. Insider says:

  @ Heer JuZo: Buiten het feit dat u hier (weer)”off topic” reageert want het gaat namelijk over een 2 jarig wildplassend jongetje slaat u wat uw opmerkingen betreft de plank aardig mis.De meeste moorden zijn absoluut geen mysteries. Geen misdrijf is perfect edoch worden soms niet opgelost doordat er op dat moment niet genoeg aanwijzingen/bewijs gevonden kan worden hetzij doordat ‘de juiste ingang (nog)niet gevonden wordt’ dan wel door onkunde want jammer genoeg is die er ook. Moordzaken liggen niet in lades maar worden soms terzijde gelegd in afwachting van een doorslaggevende aanwijzing, verbeterde technische opsporingsmiddelen of een getuige die na jaren z’n mond toch open doet. Het kan dus soms jaren duren voordat er doorslaggevend bewijs wordt gegenereerd.In moordzaken worden soms cruciale feiten niet naar buiten gebracht in verband met ‘daderwetenschap’ en soms is het zelfs noodzaak verder stilte te betrachten omtrent een zaak om in de luwte aan een zaak te werken en bewijzen te verzamelen om bijvoorbeeld een dader niet af te schrikken, oplettender te maken of op de vlucht te jagen. Soms brengt de politie zelfs met opzet dingen naar buiten die niet kloppen (white lie)of laat dingen weg. Het ligt er geheel aan wat voor zaak welke tactiek te betrachten. Dus als de politie naar buiten brengt ‘dat ze geen idee heeft wat er gebeurd is en in welke hoek ze het moeten zoeken’ hoeft dat dus niet zo te zijn. Zegt de politie bijv. dat ze de zaak stilgelegd hebben kan het best zijn dat er juist een man of 10 dag & nacht bezig zijn met de zaak. Op het functioneren van de politie is regelmatig wat aan te merken, daar wordt hier terecht (en gefundeerd) aandacht aan besteed maar probeert u a.u.b. niet te reageren op zaken waar u geen kijk op heeft en dus ongemotiveerd stemming mee maakt.

 2. juzo says:

  Correctie: genoemd artikel moord Blerick niet op 1limburg.nl maar op
  http://www.limburger.nl/

 3. juzo says:

  In de meeste gevallen zijn moorden die gepleegd worden mysteries en daarom laat de politie ze dan maar een jaar in de la liggen.

  Daarna komt de politie er niet meer mee naar buiten en verklaart de politie er maar verder helemaal niets meer aan te doen.
  Zo kan het ook natuurlijk.

  -.-

  1Limburg.nl – Internet 05-10-17, 21:14

  Venlo

  Politie staakt onderzoek; moord Blerick blijft mysterie
  Vandaag om 20:00 door Daan de Hulster

  Politie staakt onderzoek; moord Blerick blijft mysterie
  De Steegstraat in Blerick.
  Foto: Google Street View

  De politie doet geen onderzoek meer naar de moord die vorig jaar werd gepleegd in de Steegstraat in Blerick. De politie vergat de zaak destijds te melden en bracht deze eergisteren pas naar buiten.
  Volgens een woordvoerder ligt het onderzoek naar het misdrijf momenteel stil omdat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om de zaak verder te bekijken.

  Lees ook: Moordzaak blijft een jaar lang verborgen

  Bewoner
  Op 30 september 2016 werd rond het middaguur in een appartement in wooncomplex Residence Ruelle aan de Steegstraat in Blerick het lijk gevonden van een 41-jarige man. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand. De man was volgens de politie aangetroffen door ‘omstanders’ die in de woning kwamen.

  Misdrijf
  In de eerste dagen na de vondst was het onduidelijk of er sprake was van een ongeval of misdrijf. Na enige tijd kwamen politie en Openbaar Ministerie tot de conclusie dat sprake is van moord. De politie verzuimde toen het misdrijf actief naar buiten te brengen. De politie wil niet zeggen hoe de man om het leven kwam.

  Geen verband
  Verschillende bewoners van het complex aan de Steegstraat vertelden donderdag dat ze de omgekomen man niet kenden en weinig zagen. In augustus werd eveneens een inwoner van Blerick om het leven gebracht. Voor de deur van zijn woning in de Klingerbergsingel werd de 44-jarige Kemal Zengin doodgeschoten. De politie laat weten dat er geen verband tussen deze zaak en de vondst in de Steegstraat is ontdekt.

  .-.-.

 4. Frans says:

  Te triest voor woorden. Ik ben erg benieuwd naar de beweegredenen van de agent.

Leave a Reply