Skip to content
 

Moeder van Sharleyne aangehouden

Door Waarheidsvinder

Hedenmorgen bracht het Openbaar Ministerie het volgende persbericht uit:

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden. De verdachte zal voorgeleid worden aan de rechter commissaris waar de officier van justitie de in bewaring stelling gaat vorderen. De vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag. De officier van justitie is tot de beslissing gekomen om voor te geleiden op basis van nieuwe aanwijzingen, waaronder een nieuw forensisch rapport. De verdachte zal de komende dagen worden gehoord.

In de zaak Sharleyne is de vervolging opgepakt door een officier van justitie van het Landelijk Parket onder verantwoordelijkheid van het parket Noord-Nederland. De vervolging in deze zaak is bevolen via een artikel 12 procedure bij het gerechtshof. De klacht werd ingediend door de vader van Sharleyne. Het gerechtshof heeft de vervolging van de vrouw bevolen ter zake van (medeplichtigheid aan) moord dan wel doodslag, gepleegd op 8 juni 2015 in Hoogeveen.

Wie de aangehouden verdachte is wordt niet vermeld, maar inmiddels weten we dat het om de moeder van Sharleyne gaat. De aanhouding van de moeder is voor ons geen verrassing. Al in mei 2016 hebben wij op verzoek van de vader van Sharleyne het onderzoeksdossier in deze zaak bestudeerd. Wij konden tot geen andere conclusie komen dan dat Sharleyne hoogstwaarschijnlijk door haar moeder was vermoord en dat er absoluut geen sprake kon zijn van een ongelukkige val van de flat.

Volgens persofficier van justitie Pieter van Rest moest men echter onze analyse niet serieus nemen want wij waren toch maar twee gefrustreerde ex-medewerkers van de politie Groningen.

Tijdens de daarop volgende artikel 12 procedure, waarin de vader aan het Gerechtshof vroeg het Openbaar Ministerie opdracht te geven de moeder alsnog te vervolgen, deed ook advocaat-generaal mevrouw Marina Weel nog een duit in het zakje. Ook volgens haar stelde onze analyse niets voor.

Het Gerechtshof dacht er kennelijk anders over want men gaf het Openbaar Ministerie in Groningen alsnog opdracht de moeder te vervolgen. Er werd daarop een nieuw onderzoek gestart en dat onderzoek heeft er kennelijk toe geleid dat de moeder nu is aangehouden als verdachte van moord cq doodslag.

Kennelijk zaten wij er destijds niet ver naast, maar dat zal het Openbaar Ministerie in Groningen vermoedelijk nooit toegeven. Ook op een excuus van Pieter van Rest en Marina Weel rekenen wij niet. Ongelijk bekennen is iets wat men nog moet leren binnen justitie.

One Comment

  1. Arjan says:

    Goed werk, mannen!

Leave a Reply