Skip to content
 

Niet uit te leggen

Door Waarheidsvinder

Een artikel uit het AD trok vandaag onze aandacht en bezorgde ons het schaamrood op de kaken.

Een vrouw loopt door een trappenhuis van een flat in Velserbroek als ze plotseling vanuit één van de woning een “akelige, angstige gil“ hoort. Vervolgens ziet ze de toegangsdeur van die woning open gaan en direct daarop stormt er een huilende vrouw naar buiten. Voordat ze kan reageren komt er een man naar buiten die de huilende vrouw naar binnen trekt. Daarna gooit hij de deur met een enorme klap dicht.

De buurvrouw heeft direct in de gaten dat er iets goeds mis in en pakt haar telefoon om het alarmnummer van de politie te bellen. Op dat moment hoort ze vanuit de woning enkele harde knallen. Volgens de vrouw leek het op zwaar vuurwerk. De vrouw krijgt daarop de politie aan de lijn en vertelt wat zij gezien en gehoord heeft. Al snel komen er enkele politiemensen ter plaatse. De politiemensen bonzen volgens de getuige hard op deur van de woning en roepen of er iemand binnen. Er volgt vanuit de woning geen enkele reactie.

Gelet op het verhaal van de buurvrouw over het naar binnen sleuren van de huilende vrouw, het dichtgooien van de deur en de knallen die daarna in de woning klonken zou de enige juiste reactie van de politiemensen moeten zijn dat ze zo snel mogelijk de woning binnendringen, omdat er mogelijk iemand in die woning in levensgevaar kan zijn. Nu dat gebeurt niet. We weten niet of de politiemensen overlegd hebben met de meldkamer maar in ieder geval vertrekken ze weer zonder iets te hebben ondernomen.

Ongeveer twee uur later komt er bij de politie een telefoontje binnen van een kinderopvang dat een kind niet is opgehaald. Het blijkt dat de moeder van dat kind woont op het adres waar de vrouw naar binnen is gesleurd en de knallen hebben geklonken. Na dit telefoontje heeft zelfs de politie in de gaten dat er waarschijnlijk iets aan de hand is in de betreffende woning en men besluit alsnog binnen te treden.

Binnen worden de stoffelijke overschotten van de bewoonster en een man aangetroffen. Het lijkt er sterk op dat de man, een ex-vriend van de vrouw, haar heeft doodgeschoten en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Een familiedrama dus.

Had direct ingrijpen van de politie nog iets aan de situatie veranderd? We weten het niet, we weten niet of de vrouw op slag dood was of nog enige tijd heeft geleefd. Wat we wel weten is dat de politie hier ernstig te kort is geschoten.

Benieuwd wat deze keer de smoes van de politie is

2 Comments

  1. AP says:

    Ik denk dat Dick Gosewehr en Harrie Timmerman wel verder kijken dan hun neus lang is en dat ze de smoes niet alleen baseren op een kranteartikel.

  2. Frans says:

    De krant schrijft altijd de waarheid? Je weet niet met welke info de agenten naar het adres zijn gestuurd, leest iets in de krant en neemt dat voor waarheid aan. De conclusie is zo wel erg kort door de bocht. Aan jullie laatste regel te zien maakt het niet uit wat de politie gaat zeggen. Kennelijk staat jullie oordeel al vast. Het is een smoes.

Leave a Reply