Skip to content
 

Onverstandig

Door Waarheidsvinder

In het AD stond vandaag een artikel over de kandidaat lijsttrekker van de PVV in Zaanstad. Hij blijkt van september 2011 tot december 2014, een vrouw te hebben gestalkt. Hij zou de vrouw via een datingsite hebben leren kennen en haar zijn gaan stalken nadat zij het contact met hem verbrak. De vrouw zegt daarover in het artikel: “ Soms dacht ik echt, hoe weet je in hemelsnaam dat ik nu hier ben? Overal waar ik naar toe ging, dook hij op. ‘s Morgens stond hij me al op te wachten bij mijn huis, Hoe hij dat deed naast zijn baan? Ik heb echt geen idee.”

Vanwege dit stalken zou de man destijds ontslagen zijn als ICT’er bij de politie. De PVV wil hem desondanks handhaven als lijsttrekker. Fractievoorzitster Ilse Bezaan van de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland zegt daarover: “ Hij is niet veroordeeld, de zaak is geseponeerd. Hij heeft ook een Verklaring Omtrent Gedrag overlegd dus steunen we hem. Nederland is nog altijd een rechtsstaat.” De man zelf bevestigt de stalking, maar zegt ook dat de zaak is geseponeerd. Hij vindt daarom ook dat hij lijsttrekker kan blijven.

Uit het artikel in het AD blijkt dat de zaak tegen de man niet is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs maar omdat volgens plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Jeroen Steenbrink in een brief aan het slachtoffer “de man al zwaar disciplinair gestraft was wegens de stalkingszaak.”

Wij vinden de seponering van de zaak een domme beslissing. Niet omdat wij voorstander zijn van zware straffen, maar vanwege de aard van het door de man gepleegde delict.

Iemand stalken is iets heel anders dan een simpele mishandeling of diefstal. Stalkers zijn mensen met een probleem en om herhaling te voorkomen is een goede behandeling gewenst. Onbehandelde stalkers blijven een probleem voor de samenleving. Bij het minste of geringste kunnen ze in hetzelfde gedrag vervallen en als dat gebeurt dan is de kans aanwezig dat het niet alleen bij stalking blijft maar dat de stalker het slachtoffer ook fysiek zal gaan aanpakken. Vanuit dat oogpunt gezien vinden wij het ook onbegrijpelijk dat de PVV geen afstand doet van deze lijsttrekker. Gemeenteraadsleden dienen een voorbeeldfunctie te hebben en het stalken van mensen lijkt ons bepaald geen goed voorbeeld.

 

One Comment

  1. AP says:

    Kijk o.a. op https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/celebrity/de-engste-ervaringen-van-sterren-met-stalkers/ss-AAvc43t?ocid=spartanntp#image=1
    Het zijn dan wel stalkers van bekende actrices en acteurs, het geeft aan hoe gek en gevaarlijk het kan zijn!

Leave a Reply