Skip to content
 

Heropening moordzaak Herman Ploegstra

Door Waarheidsvinder

Al jaren houden wij ons bezig met de verdwijning van Herman Ploegstra uit het Zeeuwse IJzendijke.  Op dinsdag 26 oktober 2010 verdween hij na het bezoek aan sportschool in Breskens. Zijn  auto werd met een portier open aangetroffen op de inrit van Rijkswaterstaat aan de Duivelshoekseweg net buiten Breskens. In de auto werden bloedsporen van Herman aangetroffen en persoonlijke zaken van hem lagen naast de auto op de grond. Herman was duidelijk met geweld uit zijn auto gehaald.

Het onderzoek van de politie Zeeland was een drama. Alles wat men verkeerd kon doen deed men ook en men bleef stellen dat men alle opties open hield. Wij hebben hier alle meerdere malen op deze site over geschreven.

Vanaf het begin hebben wij gesteld dat Herman Ploegstra ontvoerd en vermoord was. Wij hebben dat goed onderbouwd en zelfs de naam van één van de mogelijke daders aangeleverd. Nooit werden wij serieus genomen, maar nu is dat kennelijk veranderd.

Zojuist lazen wij op de site van Omroep Zeeland dat de politie Zeeland eindelijk er ook van overtuigd is dat Herman niet is weggelopen of zelfmoord heeft gepleegd, maar dat hij het slachtoffer van een misdrijf is geworden. Wij hopen dat de politie deze keer wel alle registers opentrekt en dat men de daders van deze moord zal vinden. Voor echtgenote Sandra en haar dochter is te hopen dat men eindelijk ook het lichaam van Herman zal vinden. Wij blijven de zaak aandachtig volgen.

Noot 3 juli 2018

De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat zij ten onrechte altijd hebben aangenomen dat er foto’s en een telefoon uit de kraan van Herman Ploegstra waren verdwenen. De foto’s blijken destijds door een collega van Herman te zijn gevonden en aan diens vrouw te zijn gegeven. De werktelefoon van Herman blijkt ook in de kraan te zijn gevonden en door het bedrijf vervolgens in gebruik te zijn gegeven van een ander personeelslid. Er zijn dus geen aanwijzingen dat iemand na de verdwijning van Herman onbevoegd in zijn kraan is bezig geweest.

Feit blijft wel dat de anonieme telefoon van Herman, waarmee hij de contacten met zijn vriendin(nen) onderhield wel verdwenen is. Deze telefoon had Herman vermoedelijk bij zich op de avond dat hij verdween.

Noot 4 juli 2018

Een volgende verrassende ontwikkeling in deze zaak. De politie heeft laten weten dat de anonieme telefoon van Herman vermoedelijk ook terecht is. De telefoon zou destijds in de buurt van de plaats waar de auto van Herman is aangetroffen zijn gevonden door een voorbijganger. Deze zou de telefoon mee hebben genomen en nog steeds in  zijn bezit hebben.

De telefoon wordt nu onderzocht.

Leave a Reply