Skip to content
 

Moeder Sharleyne vrijgesproken

Door Waarheidsvinder

De rechtbank in Assen heeft vanmiddag de moeder van de 8 jarige Sharleyne Remouchamps uit Hoogeveen vrijgesproken van doodslag op haar dochtertje. Volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs tegen de moeder.

We gaan hier niet de zaak overdoen, maar één punt willen we toch wel vermelden. Er is ook door de rechters het één en ander gezegd over de vraag of Sharleyne in staat was zelf over de reling van de galerij van de flat te klimmen. Natuurlijk kon ze dat, dat hebben wij ook nooit bestreden. Maar niemand heeft zich kennelijk serieus afgevraagd hoe een 8 jarige meisje midden in de nacht op de galerij van een flat kwam terwijl de voordeur van de woning op het nachtslot zat, haar moeder de sleutel had en er geen enkele bewijs is dat zij via een raam naar buiten is geklommen.

De kwaliteit van deze uitspraak lijkt een beetje op de kwaliteit van het politieonderzoek. Wij worden daar niet vrolijk van.

 

 

 

3 Comments

 1. bemmis says:

  Ze is vrijgesproken om dezelfde reden waarom het toendertijd niet goed onderzocht is, en waarom alleen door aandringen van Victor Remouchamps en patholoog Frank de Groot zijn onderzoeksresultaten en vragen, er een rechtszaak is gekomen.
  Namelijk zorgen dat Jeugdzorg e.d. niet aangeklaagd kunnen worden wegens het niet voorkomen van deze moord/doodslag ondanks alle signalen, die hebben namelijk enorm gefaald in het dossier.
  Op het moment dat het zelfmoord wordt, kunnen zij niet worden aangeklaagd door dhr Remouchamps.
  simpel.
  Dit is ook exact de reden waarom bij opvragen van zaken, duidelijk werd dat dossiers als ‘staatsgeheim van zeer hoog niveau’ zijn bestempeld.

  1+1=2

 2. admin says:

  De vraag die u zichzelf stelt hebben wij ook gesteld. De rechtbank heeft zich dat kennelijk niet afgevraagd. De politie heeft dit aspect niet goed onderzocht. Met een eenvoudige reconstructie zou men al een heel eind komen. Maar dat advies is niet overgenomen.

 3. Frans says:

  Ik ken het dossier niet maar het lijkt me toch 1 van de eerste vragen. Hoe en wat doet een kind van 8 midden in de nacht op de gallerij. Wil geen bewijs dat ze uit het raam geklommen is, ook zeggen dat het absoluut uitgesloten is dat ze dat toch gedaan heeft? Is het wel onderzocht?

Leave a Reply