Skip to content
 

Kans op heropening Arnhemse villamoord

Door Waarheidsvinder

Er lijkt goed nieuws te zijn voor de mensen die onterecht zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij de zogenaamde Arnhemse villamoord. De adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS) concludeert dat het bewijs tegen de verdachten niet deugt. Op grond daarvan moeten de sporen in deze zaak opnieuw worden bekeken. Als geen van de gevonden sporen van de verdachten afkomstig blijkt te zijn dan zal de zaak vermoedelijk over moeten worden gedaan.

De destijds, door twee van de negen veroordeelde mannen, gedane “bekentenissen” worden door de ACAS als onbetrouwbaar bestempeld. De ACAS zegt daarover dat de verdachten niet uit zichzelf hebben bekend, maar zijn gevoed met daderkennis door de politie. Hun verklaringen waren “op geen enkele moment coherent”.

Volgens de ACAS deden de verhoorders alles fout. Ze schreeuwden, sloegen op tafel, dreigden met lange gevangenisstraffen en beschuldigden met bewijs dat er niet was. We zijn het met deze conclusie volkomen eens.

Wij schreven hier al eerder dat er van het politieonderzoek in deze zaak niets deugt. Men is uitsluitend uitgegaan van de verklaring van het overlevende slachtoffer zonder mogelijke andere scenario’s te onderzoeken.

Wij hebben dat wel gedaan en wij zijn tot de conclusie gekomen dat er mogelijk helemaal geen sprake was van een uit de hand gelopen overval, maar dat hier sprake was van een geplande moord.

Wij hebben onze bevindingen in een uitgebreid rapport vastgelegd en we weten dat dit rapport ook bij de ACAS terecht is gekomen.

Aangezien wij er van overtuigd zijn dat ook het nieuwe onderzoek naar de sporen geen enkel bewijs tegen de veroordeelden zal opleveren, gaan we er van uit dat de veroordelingen uiteindelijk door de Hoge Raad ongedaan zullen worden gemaakt.

Een professioneel uitgevoerd nieuw onderzoek zou volgens ons tot een verrassend resultaat kunnen leiden.

Noot 19-9-2018

Een van de verhoorders uit deze zaak is nu docent verhoortechniek aan de Politie Academie. Je moet het maar verzinnen.

2 Comments

  1. wim says:

    De Warnsveldse Pompmoord komt op Wikipedia niet eens voor en de moord op Oma Mok wordt niet herzien lijkt het. Het is droef gesteld.

    Zo gemakkelijk als de foute veroordeling gemaakt wordt, zo moeilijk is het om deze te ‘herstellen’. Altijd zijn er wel juridische formuleringen om toch aan het ‘gelijk’ vast te houden. Onder het motto ‘Wij maken geen fouten’.

  2. PA says:

    Doen we er gelijk de dossiers van de Warnveldse pompmoord en de moord op oma Mok erbij…….

Leave a Reply