Skip to content
 

Graafactie dreigt uit de hand te lopen

Door Waarheidsvinder

Het verzoek van de tante van Willeke Dost aan de politie om op een bepaalde plaats achter de woning van de pleegouders van Willeke naar haar lichaam te graven lijkt uit te groeien tot een heuse rel.

Drie speurhonden van de stichting Signi zoekhonden hebben vorig jaar al onafhankelijk van elkaar een plaats aangewezen waar Willeke mogelijk begraven zou kunnen zijn. Een grondradar heeft op die plaats een verstoring van de grondlagen aangetoond en de kleur van de grond wijst er ook op dat er op die plaats is gegraven.

Bovendien is gebleken dat een getuige, kort na de verdwijning van Willeke, heeft gezien dat er op de bewuste plaats was gegraven. Hij heeft dat destijds nooit naar buiten gebracht uit angst voor reacties uit de omgeving.

Toen de politie Drenthe in 2010 onderzoek deed in en bij de woning van de pleegouders van Willeke in Koekange is hij alsnog met zijn verhaal naar de politie gestapt. De politie nam zijn verhaal niet serieus en men heeft niet op de bewuste plaats gezocht.

Enkele mannen die de verdwijning van Willeke aan het hart gaat hebben nu gedreigd zelf te gaan graven als de politie dat niet doet. Ze dreigen komende vrijdag met graafmachines en veel supporters aan de gang te gaan.

Gisteren heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de tante van Willeke, de beide mannen en twee leden van het Cold Case Team Noord-Nederland. In plaats van te de-escaleren vonden de beide politiemensen het handig om eerst te kwaliteiten van de honden van Signi ter discussie te stellen en vervolgens gaf één van de beide rechercheurs als zijn mening dat Willeke volgens hem niet was vermoord maar was weggelopen. Dommere uitspraken kun je in een dergelijk situatie natuurlijk niet doen. Er is nu helemaal geen vertrouwen meer in de politie.

Misschien dat er bij politie en/of justitie ook nog mensen zijn die wel hun verstand gebruiken. Dit probleem moet worden opgelost voordat de vlam echt in de pan slaat.

Noot 7 november 2018 te 19.50 uur

Het gezonde verstand heeft gezegevierd. Politie en justitie hebben zojuist bekend gemaakt dat men volgende week gaat graven in het weiland achter de woning van de pleegouders van Willeke Dost. Nu maar hopen dat Willeke eindelijk wordt gevonden.

Noot 12 november 2018

De politie heeft vandaag op twee plaatsen achter de boerderij van de pleegouders gegraven. Er is niets gevonden dat er op duidt dat Willeke daar begraven is. Er is dus nog steeds geen duidelijkheid over hetgeen er precies met Willeke is gebeurd.

3 Comments

 1. admin says:

  Die vraag is dus niet meer aan de orde

 2. Insider says:

  Idd, druk zetten door te zeggen zelf te gaan graven en de nodige publiciteit werkt want de politie geeft niet graag de regie uit handen. Als je bv 0900-8844 ergens voor belt en men zegt daar dat ze geen personeel hebben of dat het erg druk is helpt het wel als je dan op een beetje sinistere toon zegt dat ‘je het dan zelf wel even gaat oplossen’…. dan blijkt er opeens wel iemand of een unit beschikbaar…. hebben ze hier dus ook gedaan…. “well played” …..
  Ik was alleen benieuwd of men ook idd zelf was gaan graven want had men wat gevonden zou het zelfs zo kunnen zijn dat men dan sporen op de PD verstoorde of kwijt maakte en dat is een strafbaar feit.

 3. MdB says:

  Beetje karig in het NOS journaal opgenomen. Niks over Signi honden of grondradar terwijl dat SIGNIficant is in deze zaak. Nu lijkt het alleen maar een tip te zijn geweest waarmee de politie onder ernstige druk is gezet.

Leave a Reply