Skip to content
 

Nieuw onderzoek overlijden Leon Groeneweg

Door Waarheidsvinder

Het dossier inzake het overlijden van de 19 jarige Leon Groeneweg uit Schiedam wordt mogelijk weer heropend. Over deze zaak schreven we al vaker op deze site.

Leon verdwijnt op zondag 8 juni 2008. Een week na zijn verdwijning, op zondag 15 juni 2008, wordt zijn lichaam gevonden in een ondiep gedeelte van het Brielse Meer nabij camping Kruininger Gors. Volgens de patholoog-anatoom, die sectie op het lichaam van Leon heeft verricht, is Leon al zeker een week dood als zijn lichaam wordt gevonden. Het lichaam van Leon wordt gevonden op een plaats waar het nooit een week gelegen kan hebben. Er zijn sterke aanwijzingen dat zijn lichaam pas in de nacht voor het aantreffen in het water is gegooid. Vreemd is ook dat Leon gedeeltelijk ontkleed is maar dat zijn ontbrekende kleding en zijn schoenen nooit zijn gevonden.

Toch wil de politie niet aan een misdrijf denken en wordt de zaak afgedaan als een ongeval. De ouders van Leon denken wel aan een misdrijf en willen dat er onderzoek naar de daders wordt gedaan.

Daarnaast is inmiddels, uit nieuw onafhankelijk medisch onderzoek, gebleken dat Leon hoogstwaarschijnlijk niet door verdrinking om het leven is gekomen. Zelfs de patholoog die destijds de sectie op het lichaam van Leon heeft gedaan acht nu de kans groter dat Leon al niet meer in leven was toen hij in het water terecht kwam dan dat hij in het water is overleden. Hoeveel meer heb je nodig om echt onderzoek te doen?

De ouders proberen al jarenlang justitie en politie te bewegen een nieuw onderzoek in deze zaak te starten maar zij vinden daarbij niet of nauwelijks gehoor. Het onderzoek is uiteindelijk door de Officier van Justitie gesloten.

Om die reden hebben de advocaten van de ouders, Job Knoester en Wendy Alberts, na een eigen diepgaand onderzoek, op 6 november 2018 een zogenaamde artikel 12-verzoek ingediend bij het Gerechtshof in Den Haag. Zij verzoeken daarin het Gerechtshof om het Openbaar Ministerie Rotterdam opdracht te geven het onderzoek te heropenen.

Wij hopen dat het Gerechtshof meer oog voor de feiten heeft dan politie en justitie en dat men het Openbaar Ministerie opdracht zal geven na 10 jaar eindelijk eens een goed onderzoek te doen naar het overlijden van Leon Groeneweg.

Leave a Reply