Skip to content
 

Verkeerde keuze

Door Waarheidsvinder

Persofficier van justitie Ernst Pols legde vanavond in het journaal uit waarom de politie niet tot aanhouding van Bekir E. was overgegaan, ondanks het feit dat hij Humeyra al lange tijd stalkte, reeds veroordeeld was voor bedreiging en stalking van haar, een contactverbod van de rechter had opgelegd gekregen en Humeyra op 11 december een dreigmail had gestuurd met daarbij een foto waarop hij met twee vuurwapens stond afgebeeld.

Volgens officier van justitie Pols was het al een wat oudere foto en was het volgens hem bovendien al enkele weken rustig rond Humeyra. De politie was daarom bang geweest dat wanneer men tot aanhouding van Bekir zou zijn overgegaan en men geen vuurwapens bij hem zou vinden, dat men dan geen sterke zaak tegen hem zou hebben en dat hij dan mogelijk weer vrijgelaten zou moeten worden.

Dit soort onzinnige motieven hebben wij wel vaker gehoord. Kennelijk weegt het opsporingsbelang vaak zwaarder dan de veiligheid van het slachtoffer. Hoe het ook zij, de politie ondernam niets met de dood van Humeyra als triest gevolg. Nu heeft men wel een sterke zaak, maar dit zal toch niet de bedoeling zijn geweest?

Leave a Reply