Skip to content
 

Vogelvrij?

Door Waarheidsvinder

Een dik dossier van 80 tot 90 pagina’s met belastende verklaringen en foto’s maakten duidelijk dat de 45 jarige Deborah uit Mijdrecht door haar ex voortdurend werd lastig gevallen. Hij stuurde haar ongevraagd vele appjes, smsjes en e-mails. Hij hing geregeld rond bij haar woning en doorzocht zelfs haar afval. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te begrijpen dat Deborah te maken had met een geobsesseerde stalker. Iemand die niet kon en wilde begrijpen dat zijn relatie ten einde was en bleef proberen haar het leven beheersen.

Het slachtoffer leek geluk te hebben want politie en justitie namen haar klachten deze keer serieus. Er werd een dossier opgebouwd en de ex werd voor de rechter gedaagd. Aanvankelijk leek de rechter haar ook serieus te nemen en hij legde de man een contact- en locatieverbod op omdat ook volgens de rechter de kans groot was dat het leven van Deborah gevaar zou lopen.Helaas voor Deborah was het begrip van de rechter maar tijdelijk. Na bestudering van het dossier kwam hij tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs was voor stalking. De man werd daarom door hem vrijgesproken en het contact- en locatieverbod werd beëindigd.

Deborah was weer terug bij af. Haar leven werd weer voortdurend beïnvloed door haar ex die zich nu gesterkt voelde door de uitspraak van de rechter. Ze voelde zich vogelvrij.

Aan het stalken van Deborah is nu abrupt een einde gekomen. Niet door het ingrijpen van politie en justitie, niet door een verstandige uitspraak van een rechter, maar omdat Deborah door haar doorgedraaide ex van het leven is beroofd. Deze keer kan de rechter de man niet vrijspreken. De man heeft zichzelf tot de doodstraf veroordeeld en zich van het leven beroofd.

In een artikel in het AD komt advocaat Peter Schouten aan het woord. Hij staat meerdere stalkingslachtoffers bij en is van mening dat de slachtoffers van stalking veelal niet serieus worden genomen. Hij zegt daarover: ,,En dat is onterecht want stalking is één van de grootste maatschappelijke problemen in ons land. Elk jaar worden dertig vrouwen vermoord door stalkers. En in de politiek is er maar weinig aandacht voor. Alle fractieleiders in Den Haag hebben bloed aan hun handen.”

Dertig vrouwen per jaar worden door stalkers vermoord en niemand maakt zich daar kennelijk druk over. Zou dat ook het geval zijn wanneer de dader tijdens zijn daad een arabische kreet had geslaakt? Of zou dan het hele land in rep en roer zijn? Zou men dan in Den Haag wel onmiddellijk maatregelen eisen van de verantwoordelijk minister?

Dertig vermoorde vrouwen per jaar en de politiek zwijgt stil. In wat voor land leven wij?

 

4 Comments

 1. admin says:

  Kan wat ons betreft hier navolging krijgen

 2. PA says:

  Andere landen zijn verder en hebben speciale politie-units tbv bestrijding van stalken.

 3. juzo says:

  Rechtsgelijkheid heeft nooit bestaan,
  zal nooit bestaan en kan nooit bestaan.

  Dat is het smartelijk-interessante
  van ons recht.

  Wij zijn allen ongelijk.
  En worden dus ook altijd
  ongelijk beoordeeld.

  Beter kan men zich aan alles onttrekken
  en zich met niets en niemand bemoeien.

 4. Alleen als je voor politiebureau Hoofddorp wacht op behandeling van gedane aangiften.Wat politie stalken noemt,ben je een gevaar.

Leave a Reply