Skip to content
 

Politie onder vuur

Door Waarheidsvinder

Politiecoach Carel Boers laat vandaag middels een interview in het NRC weten dat de leiding van de Nationale Politie interne meldingen over discriminatie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag negeert.

Burgers zijn „kankermongolen, kankerlijers, pauper-allochtonen, kankervolk, kutvolk en kutafrikanen”. Het zijn geen verwensingen die politieadviseur en lid van de diversiteitsraad van de Nationale Politie Carel Boers (55) optekende uit de mond van benevelde voetbalsupporters. Het betreft „letterlijke citaten” die een tiental politieagenten volgens Boers bezigde in hun eigen politie-appgroep over mensen die ze op straat tegenkomen.

Dienders spreken de wens uit dat burgers van anderen dan de politie een pak slaag krijgen, de burger doodgereden zal worden, de burger wel aan de beurt zal komen, en de burgers allemaal kapotgemaakt moeten worden.”

Boers coachte de afgelopen dertien jaar honderden toptalenten van de politie door het hele land. Hij stopt daar nu mee omdat volgens hem de politieleiding toch geen gehoor geeft aan alle signalen over misstanden. Door hem bij de korpsleiding gemelde grove misstanden in de top van de politie zijn voortdurend genegeerd.

De brief geeft een ontluisterend beeld van de politie, maar zijn klachten zijn helaas niet nieuw. De reactie van de korpsleiding, of liever het gebrek daaraan, is helaas ook niet nieuw. Iedereen die iets met de politie te maken heeft weet dat het zelfreinigende vermogen van het korps nul is. In principe wordt alles met de mantel der liefde bedekt. Iedereen dekt iedereen. Burgers kunnen klagen tot ze een ons wegen, bijna nooit worden hun klachten serieus genomen.

Knoeien met processen-verbaal wordt met een berisping afgedaan. Politiemensen die overmatig geweld tegen burgers hebben gebruikt krijgen al direct te horen dat ze in dienst mogen blijven ook wanneer ze door de rechter worden veroordeeld.

De politieleiding komt alleen in actie tegen kritische personeelsleden. Zij worden wel aangepakt, want de vuile was moet immers binnenshuis blijven.

Het wordt tijd dat de er een grote schoonmaak komt. De trap moet echter wel van bovenaf worden schoongeveegd. Weg met al die managers die alleen aan de eigen carrière denken en derhalve altijd goede vriendjes met iedereen proberen te blijven. Het wordt tijd voor echte leiders. Mensen die het goede voorbeeld willen geven en niet bang zijn keihard op te treden tegen politiemensen die niet bereid zijn zich als een professioneel politieman of -vrouw te gedragen.

2 Comments

  1. admin says:

    Iemand op zijn daden beoordelen lijkt ons verstandiger dan op zijn uiterlijk. Maar dat deze korpschef grote veranderingen kan brengen geloven wij ook niet.

  2. Frans says:

    Grote schoonmaak zal er nooit komen zolang er een korpschef zit die op Harry Potter lijkt en die denkt dat hij met een blog en een brief als toverstok alles oplost.

Leave a Reply