Skip to content
 

Onderzoek Herman Ploegstra gestopt

Door Waarheidsvinder

Het was al enige tijd stil in de zaak van de sinds 26 oktober 2010 vermiste Herman Ploegstra uit het Zeeuwse IJzendijke. Maar enkele dagen geleden deed de politie Zeeland weer van zich horen. Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt deed nog eenmaal een oproep aan mensen die iets van de zaak weten.

Omdat alle tips zijn uitgelopen en er verder vooralsnog geen onderzoeksmogelijkheden meer zijn voor het team, ligt de zaak Ploegstra momenteel stil’’, aldus een politiewoordvoerder. ,” Dat wil overigens niet zeggen dat de zaak op de spreekwoordelijke ‘plank’ komt te liggen, want ook nu geldt nog zeker dat er bij iedere tip die binnenkomt bij het cold caseteam doorgerechercheerd gaat worden met alle mogelijkheden die er bestaan.”

Voor de vrouw en de dochter van Herman is dit vanzelfsprekend een nieuwe domper. Nog steeds weten zij niet wat er met hun echtgenoot en vader Herman is gebeurd.

Ook wij hadden gehoopt dat de politie er deze keer wel in zou slagen meer duidelijkheid in de zaak te krijgen. Maar de berichten die ons vanuit de omgeving van Herman bereikten gaven ons al vanaf het begin van dit onderzoek weinig hoop. Toen wij bijvoorbeeld hoorden dat het nieuwe team uitgebreid onderzoek had gedaan in de omgeving van het gemaal aan de Westerscheldedijk nabij het plaatsje Nummer Een waren wij zeer verbaasd. Een aantal jaren geleden waren wij al betrokken naar een zoektocht met speurhonden op die plaats. Wij hadden het team daarom direct al kunnen zeggen dat men daar niet naar het lichaam van Herman hoefde te zoeken. Maar aangezien niemand ons iets heeft gevraagd, heeft men opnieuw op die plaats gezocht met de verwachte uitkomst. Zonde van de tijd en de moeite. En kenmerkend voor de manier waarop de politie in deze zaak te werk gaat.

Mensen die meer weten over de verdwijning van Herman maar geen contact met de politie willen kunnen met ons contact opnemen. Er moet eindelijk duidelijkheid komen.

Leave a Reply