Skip to content
 

Toeval of seriemoordenaar?

Door Waarheidsvinder

Recent was er veel aandacht voor de verdwijning van Tanja Groen in 1993. Zij verdween na een avond stappen tijdens de terugrit op de fiets naar haar woonadres. De vraag is of deze verdwijning op zich staat of dat er sprake is van een seriemoordenaar. Een blik op onderstaande lijst zou een indicatie kunnen zijn.

Lieke Snel

De 15 jarige Belgische ieke Snel verdween op 28 oktober 1967 nadat ze op de Boschstraat in Maastricht uit de bus was gestapt. Zij ging boodschappen doen en moest onder andere besteld vlees ophalen bij een slager in de Brusselsestraat. Zij is daar nooit aangekomen. Wel is zij door een getuige gezien op de Markt en dat ligt op de route van de Boschstraat naar de Brusselsestraat. Het lichaam van Lieke werd op 8 juli 1968 gevonden in een bossen tussen Boukoul en Swalmen. Nabij de N 271. Er missen kledingstukken van haar en een wit portemonneetje met 30 gulden. Zij is vermoedelijk seksueel misbruikt.

Marjo Winkens

De 17 jarige Marjo Winkens verdween op 2 september 1975 rond 01.00 uur na een bezoek aan de kermis in Sittard. Na het bezoek leende zij een bromfiets van haar vriendin en reed daarmee naar haar ouderlijke woning in Schimmert. Daar is zij nooit aangekomen. De bromfiets werd werd de volgende dag teruggevonden tussen Spaubeek en Schimmert, in de buurt van de ouderlijke woning van Marjo. Kledingstukken van haar (legerjack, bromfietshelm en een stukgesneden schoen) werden teruggevonden tussen Reuver en Swalmen (ongeveer 70 km verder) in de berm van de N271. In een vuilnisbak t.h.v. paal 56.5 werd een schoen van Marjo gevonden. De dader is kennelijk gestopt om de schoen weg te gooien.

Tanja Groen

De 18 jarige Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Zij vertrok per fiets uit de Herbenusstraat in Maastricht. Getuigen zagen haar rechts af de Capucijnenstraat inrijden en die straat komt uit op de Grote Gracht die de Boschstraat verbindt met de Brusselsestraat.

Aanranding in Maastricht

Op maandag 4 januari 2010 werd ‘s morgens tussen 10.45 uur en 11.00 uur een meisje aangerand op de hoek Brusselsestraat/Kommel door een toen 65-jarige man. Slachtoffer werd ontzet door voorbijganger. Als de gegevens uit het krantenbericht kloppen, dan is het onwaarschijnlijk dat iemand op 65 jarige leeftijd voor het eerst een dergelijk delict pleegt.

Daarom opnieuw deze vraag: Is hier sprake van toeval of is er sprake van een seriemoordenaar?

 

2 Comments

  1. admin says:

    In dit scenario is er dus geen relatie met de moord op Lieke Snel.

  2. juzo says:

    Nadat de gevonden kledingstukken van Marjo Winkens bij de rijkspolitie Swalmen-Reuver waren ingeleverd, duurde het nog bijna twee dagen voordat de politie daar iets mee deed.
    Naderhand rees verdenking tegen twee Poolse werknemers van een ijzergieterij in Tegelen. Zij hadden de gewoonte in vrije tijd de kermissen af te gaan. Deze twee waren op of direct na de verdwijning van Marjo hals over kop voorgoed verdwenen. Ze werden opgespoord, zouden bekennen, en zouden in Polen worden verhoord. Dat verhoor ging op het laatste moment niet door. De officier van justitie die zich daarmee bezighield, Nico van V., die er in “Achter het Nieuws” over vertelde, (ik reed in zijn auto mee), nam ontslag. Hij werd hoofd bewaking van een winkelketen. Hij wilde later niets meer vertellen. De vriendin van Marjo, Margriet Ph. in Sittard, bleef door verdriet onaanspreekbaar. Er is niet veel hoop meer dat deze zaak nog ooit wordt opgelost. Misschien door een van de daders op zijn sterfbed.

Leave a Reply