Skip to content
 

Onbekende Groningse seriemoordenaar

Door Waarheidsvinder

Als er over een Groningse seriemoordenaar wordt gesproken denkt heel Nederland direct aan Willem van Eijk, de man die veroordeeld is voor de moord op vijf vrouwen. Drie van die moorden pleegde hij in de provincie Groningen, de andere twee in de omgeving van Amsterdam. Iedere misdaadjournalist in Nederland heeft ooit wel eens iets over hem geschreven. Seriemoordenaars spreken nu eenmaal aan bij het grote publiek. Ook politie en justitie deden daar aan mee want de veroordeling van Willem van Eijk werd als een groot succes voor politie en justitie beschouwd.

Maar de provincie Groningen kent nog een tweede seriemoordenaar, Omer Aksit , een man die in de stad Groningen twee volwassenen en een kind heeft vermoord en in Turkije nog  eens twee kinderen. Een man wiens naam niemand kent en waarover geen enkele misdaadjournalist in Nederland ooit iets heeft geschreven. Over deze man en zijn daden zwijgen ook politie en justitie in Groningen heeft liefst. Hij is nooit veroordeeld voor zijn daden dankzij een aaneenschakeling van fouten door politie, justitie en het NFI.

Misdaadjournaliste Jolande van der Graaf heeft zich in het verhaal over deze onbestrafte seriemoordenaar verdiept en haar verhaal kunt hier  lezen.

Foto grafnummer 615885 Algemene Begraafplaats Hofstraat Loppersum

Leave a Reply