Skip to content
 

OM neemt een loopje met de waarheid

Op zaterdag 1 april 2000 omstreeks 14.40 uur werd in Eindhoven op de Dr. Cuyperslaan de 35 jarige Reggie Koenders met drie gerichte pistoolschoten om het leven gebracht. Reggie zat als passagier op de achterbank van een personenauto die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Direct achter de auto was een man op een scooter gestopt. Zonder verdere waarschuwing trok de bestuurder van de scooter een vuurwapen en schoot driemaal gericht op het hoofd van Reggie Koenders, die op slag dood was. Een schoolvoorbeeld van een liquidatie in het criminele milieu uitgevoerd door een zeer professionele geoefende schutter.

Tot verbijstering van velen werd uiteindelijk de 16 jarige Danny van den Hoogen voor deze moord veroordeeld. Naar onze mening een schoolvoorbeeld van een gerechtelijke dwaling. We schreven er al vaker over.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en nu blijkt dat er ook door leden van het onderzoeksteam van de politie Eindhoven vraagtekens worden gezet bij de manier waarop de veroordeling van Danny tot stand is gekomen.

Voor het hele verhaal verwijzen wij u naar een uitgebreid artikel van journaliste Jolande van der Graaf dat u kunt vinden op haar site Femke Fataal.

Leave a Reply