Skip to content
 

Oproep tot DNA-onderzoek

Door Waarheidsvinder

Het uitbrengen van  coldcase kalenders lijkt steeds meer het enige dat veel coldcaseteams nog doen om oude zaken op te lossen. Een onzinnige gedachte natuurlijk, om oude zaken op te lossen moet je ervaren rechercheurs de oude zaken opnieuw laten onderzoeken met gebruikmaking van de nieuwe technieken die er destijds nog niet waren maar nu wel. 

Een van die oude coldcases is de moord op de 85 jarige Anna Heemenga in het Groningse dorp Zuidwolde. Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat zij overleed na in haar woning te zijn aangevallen. Journaliste Jolande van der Graaf schreef over deze zaak een uitgebreid artikel op haar site Femkefataal. Daarin legt zij uit dat er voldoende mogelijk heden zijn de zaak alsnog op te lossen.

One Comment

  1. PA says:

    Waarschijnlijk is deze zaak wel degelijk onder de aandacht daar in Groningen. Als ik zie dat in de VS zaken van meer dan 45 jaar oud door middel van DNA en afgeleide technieken alsnog wordt opgelost, dan doe ik petje af. Parabon Nanolabs speelt hier een grote rol in.

    Jammer dat Nederlandse moordzaken in het verleden verjaarden en mede daardoor de nu bruikbare sporen werden vernietigd. Zo had zeer waarschijnlijk de moord op Rinie Wielheesen uit Gaanderen uit 1970 kunnen worden opgelost…..de dader verkrachtte het kind en wurgde haar met haar eigen sjaal……

    Elke eenheid heeft haar eigen coldcase-unit, met echter lage prio’s. Inderdaad, ervaren rechercheurs, ook die met pensioen kunnen hier potten breken. Daarnaast pleit ik ervoor bekwame onderzoeksjournalisten in de vliegen..

    Alles voor de (oude) waarheid!

Leave a Reply