Skip to content

Inleiding

“Als de onwaarheid aan de kant van de macht staat

en de waarheid aan de kant van de onmacht,

dan wordt de waarheid een hel.”

Ina

Deze uitspraak is van bejaardenverzorgster  Ina Post. Zij werd in 1986 veroordeeld voor een moord die zij niet heeft gepleegd. Sindsdien heeft Ina Post voor eerherstel gevochten. Uiteindelijk won zij de strijd en werd zij op 6 oktober 2010 alsnog vrijgesproken. Maar haar verloren leven kreeg ze daar niet mee terug.

De onterechte veroordeling van Ina is voor ons jaren geleden de aanleiding geweest ons te gaan bezighouden met gerechtelijke dwalingen.
Het resultaat van ons werk vindt u op deze site. We schrijven echter niet alleen over gerechtelijke dwalingen, maar ook over oude onopgeloste moorden en verdachte vermissingen.
Wij hopen u te laten zien dat “waarheidsvinding”  geen abstract begrip is maar gewoon de manier waarop je onderzoek zou moeten doen.

Mocht u zelf het slachtoffer geworden zijn van een gerechtelijke dwaling of mocht u vinden dat een vermissing van een familielid of het overlijden van iemand in uw naaste omgeving niet deugdelijk is onderzocht dan kunt altijd contact met ons opnemen via het contactformulier van deze site.

Dick Gosewehr en Harrie TimmermanRechter